Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕ Υπαίθρου Μαγνησίας ΚΚΕ: Για τα προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων

Ανακοίνωση σχετικά με τα αυξανόμενα προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη ταύτιση με τις αποφάσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Πέρα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν έως τώρα, με μειώσεις μισθών και συντάξεων με το συχνό αποκλεισμό τους από την ηπειρωτική χώρα, τα πανάκριβα ναύλα, τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας, τον περιορισμό κοινωνικών παροχών, την ατέλειωτη ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση για τη διεκπεραίωση μια σειράς ζητημάτων (υπηρεσίες, εξετάσεις κλπ.), έρχονται τώρα και νέα βάσανα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της κατάργησης μονάδων υπηρεσιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μείωση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κ.α.
Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής:
  • Καταργούνται οι ΔΟΥ και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ
  • Υποβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου και από 6θέσιο μετατρέπεται σε 4θέσιο
  • Κλείνει το ΕΠΑΛ Σκοπέλου με ό,τι αρνητικές συνέπειες συνεπάγονται για τα παιδιά του νησιού
  • Ενισχύεται η φημολογία για κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στα νησιά
  • Παρά τις υποσχέσεις για κάλυψη των νησιών με εξυπηρέτηση ΚΤΕΟ, μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμιά λύση.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, εν μέσω πανηγυρισμών της Δημοτικής Αρχής, που "πέρα βρέχει" για όλα τα παραπάνω η Σκόπελος μπαίνει σε "πιλοτικό πρόγραμμα", δήθεν για την καλύτερη παρακολούθηση οργανωτικών θεμάτων, διοίκησης και πολιτικών προτεραιοτήτων.
"Είναι αναντίρρητα επιτυχία για το νησί μας", δηλώνει ο δήμαρχος !!
Συντεταγμένος πλήρως, όπως και οι υπόλοιποι αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης, με τις κατευθύνσεις για τη διαμόρφωση του "Δήμου του μέλλοντος", πιο αντιλαϊκού και αντεργατικού, δήμος φορομπήχτης και εμπροσθοφυλακή για την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και το ξεπούλημα φιλέτων για το μεγάλο κεφάλαιο, εγγυητής της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελος της πλουτοκρατίας.
Ας μας πει ο Δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι αιρετοί που δεν χάνουν ευκαιρία να πανηγυρίζουν για ανάλογα προγράμματα. Όλα τα παραπάνω προβλήματα που έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους των Β. Σποράδων, γενικότερα το λαό, γιατί δεν λύνονται, αντίθετα συσσωρεύονται κι άλλα. Πόσα και πόσα προγράμματα δεν "έτρεξαν" τα προηγούμενα χρόνια με ηχηρές τυμπανοκρουσίες αλλά η ανεργία καλπάζει, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι εξαθλιώνονται, οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.
Ο Τομέας Υπαίθρου Μαγνησίας καταγγέλλει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, καλεί τους φορείς, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Οργανώσεις των Γυναικών και της νεολαίας, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μη ξεγελαστούν από αποπροσανατολιστικά τρικ κυβερνήσεων και αιρετών της Τοπικής Διοίκησης, από κούφιες υποσχέσεις. Με αγώνες να απαιτήσουν "καμιά υποβάθμιση στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα μας". Το ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις των νησιών θα είναι μπροστάρηδες και σ’ αυτή τη μάχη.
Βέβαια η οριστική απάντηση θα δοθεί με την ανατροπή αυτής της εξουσίας και την οργάνωση της νέας κοινωνίας, με Εργατική Λαϊκή Εξουσία, κεντρικά σχεδιασμένη Οικονομία, με μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τον πλούτο της χώρας να περνάει στα χέρια του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger