Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα των παικτών ταλαιπωρούν την ΑΕΚ

Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα των παικτών ταλαιπωρούν την ΑΕΚ
Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα των παικτών ταλαιπωρούν την ΑΕΚ Στη θεωρία είχαν όλοι καταλάβει ότι η φετινή θα είναι μια πολύ παράξενη, ο ορισμός της πρωτόγνωρης εμπειρίας για τον οργανισμό και την κοινωνία της ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος
Όπως σε όλα όμως, στο ποδόσφαιρο η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Γι' αυτό και η δοκιμασία της ζωής στη Γ' Εθνική είναι πολύ πιο σκληρή από όσο και η ίδια η ΑΕΚ θα μπορούσε να φανταστεί και να εκτιμήσει ώστε να προετοιμαστεί. Βλέπεις τη φανέλα της ΑΕΚ στο Κύπελλο της Γ' Εθνικής, απέναντι στον Αστέρα Βάρης και βιάζεσαι να πεις ότι είναι αποτυχία μια νίκη με μικρότερο της 5άρας σκορ. Αυτή η βιασύνη κι η πρεμούρα ανεβάζει πολύ τον συντελεστή δυσκολίας για μία ομάδα πρωτόπειρη και για ποδοσφαιριστές που είτε είχαν μάθει στα νιάτα τους να παίζουν στη Super League και δεν καταφέρνουν ακόμη να προσγειωθούν και να εξοικειωθούν με τις ανάγκες της κατηγορίας είτε διατηρούν φιλοδοξίες να παίξουν στη Super League και παίζουν με τη φανέλα της ΑΕΚ με την επιπολαιότητα που πηγάζει από την ψευδαίσθηση ότι τα έχουν ήδη καταφέρει ως ποδοσφαιριστές επειδή φορούν μια διάσημη φανέλα.

Απέναντι στον Αστέρα Βάρης η ΑΕΚ χρειάστηκε και πάλι αρκετό χρόνο για να πετάξει από πάνω της την μπλαζέ χαλαρότητα, να απαλλαγεί από την επιπολαιότητα στα τελειώματα και την «έλα μωρέ, θα το βάλουμε» κάκιστη νοοτροπία που κουβαλούν οι ποδοσφαιριστές των παραπάνω δύο κατηγοριών που ανέφερα. Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και σε δύο διαστήματα του β΄ η ΑΕΚ έβαλε κάτω την μπάλα, συγκεντρώθηκε κι έφτιαξε φάσεις, τις οποίες σπατάλησαν οι εκτελεστές της με επιπόλαια τελειώματα.

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν αρκετό για να της δώσει μία νίκη με 3-0 ή 4-0, που θα της έφτιαχνε λίγο το κέφι. Τα κακά τελειώματά της όμως δεν το επέτρεψαν αυτό και την οδήγησαν σε μια νίκη-πρόκριση αγχωτική, απέναντι σε έναν αντίπαλο που απλώς έκανε τα αυτονόητα.

Χρειάζεται πολλή δουλειά, ειδικά στην ψυχοπνευματική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και πολύ ζόρι ακόμη σε αυτή τη δοκιμασία η ΑΕΚ για να μάθει να βγάζει στο τερέν με πράξεις την υπεροχή της. Και δεν θα το καταφέρει αυτό η ΑΕΚ αν δεν προκαλέσει τα ένστικτα των ποδοσφαιριστών της. Κι είναι αυτό που πρέπει να κάνει. Να δείξει τα φωτεινά παραδείγματα, και να «τιμωρήσει» τα «κακά». Διότι οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά. Που δεν μαθαίνουν δίχως τα «μπράβο» και τις «τιμωρίες».
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger