Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί τα ίδια σκατά».


Αριστερά και ηθική

Πιτσιρίκο, γεια χαρά και χρόνια πολλά!!!

Σου γράφω πρώτη φορά ελπίζοντας να το δημοσιεύσεις, αλλά και αν όχι πάλι φίλοι.
Διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων φύλων «διαπιστώνω» ότι ο κ. Τσουκαλάς «πέτυχε» το ασφαλιστικό συμβόλαιο που του απέφερε αυτήν την μεγάλη αποζημίωση ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ. Καλώς. (Θα ήταν ανόητο να αρνηθεί, είτε το συμβόλαιο, είτε την αποζημίωση που απέφερε αυτό). Μέχρι εδώ όλα καλά, νόμιμα και εν μέρει ηθικά. Το Ηθικό θέμα εγείρεται μετά την είσπραξη του ποσού!!

Ως φυσικό πρόσωπο το εισπράττει νόμιμα αλλά το ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ηθικά ως ΘΕΣΜΟΣ (πρόεδρος ΟΤΟΕ). Ακριβώς για αυτόν το λόγο τα κάθε λογής παπαγαλάκια ( κακοπροαίρετα και μη) έχουν «σηκώσει τον κόσμο» , με τους πλούσιους αριστερούς και τον φτωχό κόσμο που πεινάει, τους διαπλεκόμενους αριστερούς επαγγελματίες συνδικαλιστές (η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια οι συνδικαλιστές φρόντισαν με τη στάση τους να τους εφοδιάσουν με τρανταχτά επιχειρήματα), το αναμασημένο «όλοι ίδιοι είναι» , και ένα σωρό άλλες παρλαπίπες που όμως ο κόσμος μες τις δυσκολίες που περνάει γίνεται εύκολα «κακός».
Ο άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερός (πολίτης, συνδικαλιστής, πολιτικός, ένστολος, ιερωμένος, καλλιτέχνης, φιλόσοφος, διανοούμενος), οφείλει να σέβεται τον εαυτό του και ως εκ τούτου τα Πιστεύω του.
Οφείλει, η καθημερινότητά του, ο τρόπος και η στάση ζωής του να συμβαδίζει όσο γίνεται περισσότερο με αυτά που Πιστεύει και πολύ περισσότερο με αυτά που Διατείνεται ότι θα κάνει αφού τα πιστεύει.
Η πρότασή μου λοιπόν ως άνθρωπος (πολίτης που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός) προϋποθέτει τον ΑυτοΣεβασμό και τον αυτοπροσδιορισμό του ως Αριστερός!!!
Αφού εισπράξει τα λεφτά, να μάθει (που ξέρει) πόσο αποδίδουν συνήθως συμβόλαια που κάνουν τα αφεντικά, εταιρείες, μονοπώλια κλπ για να γλυτώνουν φόρους και ενίοτε ξέπλυμα ή οποιοδήποτε άλλο όφελος.
Να κρατήσει αυτό το ποσό και τα υπόλοιπα, μέσω του θεσμού (ΟΤΟΕ), που είναι ο «ηθικός» δικαιούχος του,να δοθούν στους αληθινά δικαιούχους που δεν είναι άλλοι από τους πληγέντες συναδέλφους του από τις απολύσεις και ενισχύοντας και άλλες ομοσπονδίες που έχουν απολυμένους.
Αυτή θα ήταν μια ενέργεια που ίσως να εξέπληττε το κατεστημένο συνδικαλιστικό συνονθύλευμα, ίσως να το μπέρδευε.
Θα έλεγαν… «Ωχ, ποιος είναι αυτός που χαλάει τη πιάτσα ; Είπαμε να μην ασχοληθούμε αφού όλα είναι νόμιμα, αλλά όχι και να δίνεις τα λεφτά στους πειναλέους εε… στους απολυμένους… για αυτό στα δώσανε ; χμ ξέρουμε γιατί το κάνεις… θες να σαμποτάρεις την κινητικότητα, την ανάπτυξη, θες τη δραχμή….» και θα αναθεμάτιζαν .
Ίσως πάλι απειλούσαν με αποκαλύψεις ή και να προχωρούσαν σε τέτοιες, γιατί σίγουρα ξέρουν πράγματα που εμείς μόνο μπορούμε να υποψιαζόμαστε.
Ίσως πάλι άρχιζαν να βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα(ξεπούλημα ΟΤΕ και άρση μονιμότητας, πλάγιες και περίεργες χρηματοδοτήσεις ομοσπονδιών- ΓΕΝΟΠ- ΟΜΕ ΕΛΤΑ- κλπ) πολλά «ίσως»……
Ίσως να μην γινόταν τίποτα, να πέρναγε στα ψιλά και στα «μπερδεμένα».
Όσο για τους λόγους που έγινε αυτό το περίφημο συμβόλαιο, θα πρέπει να δούμε τι διαμειβόταν την εποχή της υπογραφής του στις τράπεζες και στην πορεία του κ. Τσουκαλά ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ. Υπάρχουν αξιόλογοι δημοσιογράφοι να το ψάξουν.
Πάντως για την ώρα σιγά σιγά, αλλά σταθερά, όλο και περισσότεροι ασπάζονται το «Όλοι ίδιοι είναι. Δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί τα ίδια σκατά».
Δηλαδή ……..
Ευχαριστώ για την φιλοξενία!!
Φιλικά
(Αγαπητέ φίλε, για να κάνει κάποιος μαθήματα ηθικής στους άλλους, πρέπει να είναι ηθικός ο ίδιος. Εγώ είδα να κάνει κήρυγμα ηθικής στον Τσουκαλά ο Ευαγγελάτος. Επίσης, για ποια ηθική μιλάμε στη χώρα που οι πολίτες ψήφισαν έκαναν ξανά κυβέρνηση τα δυο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην απελπισία; Για ποια ηθική μιλάμε στη χώρα που δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας; Φτάνει η υποκρισία με την ηθική. Κατά τ’ άλλα, αφήστε την Αριστερά και την Δεξιά. Αν ίσχυαν όλα αυτά, τότε και οι χριστιανοί Έλληνες θα έδιναν τον ένα χιτώνα. Δεν τον δίνουν. Δεν υπάρχει Αριστερά. Στον καπιταλισμό, είμαστε όλοι καπιταλιστές. Ο καπιταλισμός είναι η μόνη θρησκεία, ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα. Κι αυτές είναι μέρες κατανάλωσης. Χρόνια πολλά!)
http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger