Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Κινέζοι τουρ οπερέιτορς από Δεκέμβριο στη Σκιάθο

Κινέζοι τουρ οπερέιτορς από Δεκέμβριο στη ΣκιάθοΟμάδα Κινέζων τουρ οπερέιτορς αναμένεται στη Σκιάθο εντός του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, ενώ έπονται δύο ακόμη προγραμματισμένες επισκέψεις, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο της νέας χρονιάς.
Τα προαναφερθέντα γκρουπ θα επισκεφτούν την Ελλάδα με πρωτοβουλία γνωστού τουριστικού γραφείου της Αθήνας, προκειμένου να γνωρίσουν το ελληνικό χρώμα, αλλά και να ανοίξουν στο μέλλον καινούργιοι δίαυλοι σταθερής τουριστικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, οι Κινέζοι τουρ οπερέιτορς θα διαμείνουν αρχικά στην Αθήνα, ακολουθούν δύο διανυκτερεύσεις στη Σκιάθο και στη συνέχεια θα μεταβούν διαδοχικά στη Σαντορίνη,  τη Μύκονο και θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα, απ’ όπου και θα αναχωρήσουν με προορισμό την πατρίδα τους.

Το εγχείρημα που ξεκίνησε πέρυσι συνεχίζεται, όπως όλα δείχνουν, κατόπιν συνεργασίας της Ενωσης Ξενοδόχων και του Δήμου Σκιάθου, με απώτερο στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού, ως τουριστικού προορισμού. Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Σκιάθο, το γκρουπ των Κινέζων θα επισκεφτεί μνημεία του νησιού, όπως η Μονή της Ευαγγελίστριας, το Κάστρο, αλλά και το Μουσείο Παπαδιαμάντη, ενώ παράλληλα θα γευτεί τοπικές σπεσιαλιτέ σε ταβέρνες της Σκιάθου, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές και στη διάρκεια του χειμώνα.
            «Το ζητούμενο είναι να εδραιωθούν οι αφίξεις Κινέζων επισκεπτών και σε μεμονωμένη αλλά και σε οργανωμένη βάση, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί στην πράξη, με την ύπαρξη απευθείας πτήσεων», επισημαίνει ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Στο μεταξύ «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τουριστικά γραφεία από την Τουρκία, προκειμένου να ενταχθεί και η Σκιάθος στους προορισμούς κρουαζιέρας που έχουν ως αφετηρία την Τουρκία και πραγματοποιούνται στο διάστημα από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο», επισημαίνει ο ίδιος.
            Παράλληλα,  συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στη Σκιάθο. Η νέα αυτή πρόταση διατυπώνεται από τους ξενοδόχους του νησιού, με στόχο την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων οργανωμένων δράσεων στη διάρκεια της σεζόν αλλά και ευρύτερα. «Ηδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μεγάλη εταιρεία της Ελλάδας που ασχολείται με το ποδήλατο, με στόχο να δημιουργηθεί γραφείο τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σκιάθο, και να αναπτυχθούν οργανωμένες δράσεις στο νησί», υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση, η οποία είναι ανεπτυγμένη και ευρέως διαδεδομένη σε άλλες τουριστικές περιοχές. Η περιήγηση του νησιού μέσω ποδηλατικών διαδρομών, εκτιμάται ότι θα ανοίξει νέους δρόμους, με επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Τέλος, συνεχίζονται οι συζητήσεις για φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και απευθείας πρόσβαση στη Σκιάθο από Θεσσαλονίκη, πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από κοινού με το Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους επισκέπτες που προέρχονται από μακρινές περιοχές, να φτάνουν χωρίς επιπλέον κόστος ή με μικρότερη επιβάρυνση, αντίστοιχα, στη Σκιάθο.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger