Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πυρά νοσοκομειακών γιατρών κατά Λ. Μακρή

Πυρά  νοσοκομειακών γιατρών κατά Λ. ΜακρήΣκληραίνουν τη στάση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί απέναντι στο Υπουργείο Υγείας, ενώ στο στόχαστρό τους μπαίνει και η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας. Στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι των νοσοκομειακών γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας του Νομού με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών. Την ίδια ώρα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι υπάλληλοι της ΠΟΕΔΗΝ.
Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για αποδιάρθρωση του ΕΣΥ, ενώ επίσης με σκληρή
ανακοίνωσή της  βάλλει κατά του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή τον οποίο καταγγέλλει ότι: «ακολουθεί πιστά με υπερβολικό ζήλο τις οδηγίες του κ. Άδωνι Γεωργιάδη για να κρατήσει τη θέση του, προσπαθώντας να αποκρύψει την αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών κατηγορεί το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για  «υπόγειες μετακινήσεις γιατρών, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα» διότι όπως υποστηρίζει είναι «επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών, αποτελούν εμπαιγμό για την κοινωνία και επιδεινώνουν την ήδη δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας».
Ενδεικτικά, μάλιστα υποστηρίζει ότι όλες οι παιδιατρικές κλινικές της 5ης ΥΠΕ είναι τραγικά υποστελεχωμένες, κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και αυτό χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον παιδικό πληθυσμό.
«Ο κ. Μακρής -αναφέρει η ΟΕΝΓΕ- δείχνει να υποτιμά την ανάγκη ύπαρξης των παιδιατρικών κλινικών της Λάρισας, του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λαμίας καθώς και την ανάγκη ύπαρξης πρωτοβάθμιας παιδιατρικής φροντίδας στα κέντρα υγείας όπου έχει εκλείψει. Δυστυχώς, σε διαδικασία αποδόμησης βρίσκεται και η στρατηγικής σημασίας παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία δέχεται καθημερινά περιστατικά ακόμη και σε εσωτερικές εφημερίες, με απλήρωτους από εφημερίες γιατρούς εδώ και 10 μήνες, δίνοντας το τελικό χτύπημα της κατάργησης της Δημόσιας Παιδιατρικής στη Θεσσαλία».
Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να δεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και καταλήγει λέγοντας ότι «οι υγειονομικοί μαζί με τους εκπροσώπους τους και τους πολίτες συντονίζονται σε παλλαϊκό αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger