Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Προετοιμάζονται για τον χιονιά στον Τύρναβο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Του Κώστα Τσόλα
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με θέμα «Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2013-2014».
Και η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό με θέμα «Αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» ύστερα από σχετική πρόσκληση του δημάρχου.
Συζητήθηκαν θέματα για την καλύτερη απόδοση των μέτρων πολιτικής προστασίας και η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Βλιώρας έθεσε υπόψη των μελών του Σ.Τ.Ο. το αριθμ. 802/216086/06-11-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ. Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος που αφορά στο θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2013-2014».
Μετά από διαλογική συζήτηση το Σ.Τ.Ο. αποφάσισε ομόφωνα:
-Να συνταχθεί κατάλογος υπαλλήλων του Δήμου Τυρνάβου προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της υπηρεσίας αποκατάστασης.
- Να συνταχθεί κατάσταση οχημάτων του Δήμου.
- Ορίζεται ως κτίριο εγκατάστασης του δημάρχου για συντονισμό το Δημαρχείο και αν αυτό είναι αδύνατο το ΚΕΠ του Δήμου Τυρνάβου.
- Ως χώρος εναπόθεσης αλατιού ορίζονται τα αμαξοστάσια Τυρνάβου και Αμπελώνα.
- Ως χώροι εναπόθεσης απομάκρυνσης υλικών ορίστηκε ο χώρος εναποθέσεως στερεών αποβλήτων στο παλιό λατομείο στο Λουσφάκι και οι όχθες του Τιταρήσιου (σε σημεία που έχουν προκαθοριστεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου).
Για την καλύτερη απόδοση των μέτρων συμφωνήθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Βλιώρας, τα μέλη της επιτροπής, Γεώργιος Πατσιαούρας υποδιοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου, Νικόλαος Μητσογιάννης, διευθυντής του 1ου Π.Σ. Λάρισας, Δημήτρης Γερακίνης διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου και ο υπεύθυνος υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Πουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger