Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κατ Κόρα (ή αν προτιμάτε στα ελληνικά Κατερίνα Καραγκιόζη): Η σιδηρά κυρία του Iron Chef με ρίζες από την Σκόπελο

Η καριέρα της Κατ Κόρα που κατάγεται από τη Σκόπελο ξεκίνησε νωρίς. Όταν ήταν 15 ετών, πήγε στον πατέρα και τον παππού της, που ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, με το δικό της επιχειρηματικό πλάνο
Οι παππούδες της ήταν από την Σκόπελο. Η ίδια γεννήθηκε στο Μισισίπι. Όμως έγινε γνωστή σε όλη την Αμερική, χάρις στο τρομερό της ταλέντο στην μαγειρική, που έλαμψε τόσο στην σειρά Iron Chef όσο και σε μια άλλη με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 πιάτα», την οποία συμπαρουσίαζε.
Η καριέρα της Κατ Κόρα που κατάγεται από τη Σκόπελο ξεκίνησε νωρίς. Όταν ήταν 15 ετών, πήγε στον πατέρα και τον παππού της, που ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, με το δικό της επιχειρηματικό πλάνο. Έκανε σπουδές στον τομέα της γαστρονομίας και μπήκε με ορμή στον τομέα αυτό, κατακτώντας την μια διάκριση μετά την άλλη.
Η πορεία της απογειώθηκε όταν αποφάσισε να ανακατευτεί με την τηλεόραση αλλά το μεγαλύτερό της ενδιαφέρον είναι η φιλανθρωπία. Όλα αυτά τα χρόνια, είναι ιδιαίτερα αναμεμειγμένη σε εγχειρήματα που έχουν σκοπό να ενισχύσουν τους μη έχοντες, παρακινώντας μάλιστα και άλλους ανθρώπους από τον χώρο της εστίασης. Έχει δικά της εστιατόρια στην Αμερική αλλά άνοιξε πρόσφατα και ένα στην Σιγκαπούρη.
Επίσης συνεργάζεται με μια εταιρεία στην Ελλάδα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά. Στην προσωπική της ζωή είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη και έχει τέσσερα παιδιά με την σύντροφό της. Τα τρία τα έχει γεννήσει η τελευταία και το ένα η Κατ Κόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger