Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Σκόπελος. Εκτός γραμμής το ExpressSkiathos για τρεις μήνες !

Στον «Πρωτέα» πέφτει το βάρος της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Σποράδων   
Ρίχνει… άγκυρα για τους επόμενους τρεις μήνες το Express Skiathos το οποίο δεν θα εκτελεί δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων. Η πρωινή αναχώρηση από το Βόλο μένει κενή και το βάρος της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών πέφτει στον «Πρωτέα».

Αναστάτωση έχει προκαλέσει απόφαση της Hellenic Seaways να σταματήσει από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια του Express Skiathos από το Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες και αντίστροφα.
Η ανακοίνωση έχει φθάσει στα πρακτορεία της εταιρείας και σύμφωνα με αυτή, τα δρομολόγια διακόπτονται από την ερχόμενη Κυριακή και για τρεις μήνες. Μάλιστα, η εταιρεία δεν προτίθεται να αντικαταστήσει το Express Skiathos με άλλο πλοίο για το διάστημα των τριών μηνών.
Η απόφαση της εταιρείας, έχει ήδη προκαλέσει «τρικυμία»… Συνεργάτες της Hellenic Seaways - ιδιοκτήτες φορτηγών που έχουν αναλάβει την καθημερινή τροφοδοσία των νησιών, δηλώνουν «ξεκρέμαστοι» από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν πώς θα μετακινούνται οι νταλίκες τους με τα προϊόντα που απευθύνονται κυρίως σε σούπερ μάρκετ και των τριών νησιών. «Μετακινούμαστε καθημερινά προς τα νησιά μεταφέροντας προϊόντα πρώτης ανάγκης και στους τρεις προορισμούς. Πλέον, μετά την ανακοίνωση, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε.
Σύγχυση όμως έχει δημιουργηθεί και για το επιβατικό κοινό, που δεν μπορεί να κλείσει εισιτήρια προς Βόρειες Σποράδες από τις 3 Νοεμβρίου και έπειτα. Το on line σύστημα κράτησης εισιτηρίων δεν δίνει δρομολόγια από Βόλο προς νησιά και το αντίστροφο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην πρωινή αναχώρηση από Βόλο, την οποία κάλυπτε το Express Skiathos.
Σημειώνεται ότι το Express Skiathos, αναχωρεί καθημερινά στις εννέα το πρωί από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και επιστρέφει αργά το απόγευμα, εξυπηρετώντας κυρίως τους Βολιώτες που ταξιδεύουν προς τις Σποράδες, ενώ το δεύτερο πλοίο, ο «Πρωτέας» αναχωρεί στις έξι το πρωί από τα νησιά προς το λιμάνι του Βόλου, απ’ όπου αποπλέει και πάλι στις τρεις το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger