Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΝΕΝ εναντίον ΠΕΜΕΝ!


Ανακοίνωση της ένωσης ναυτών κατά της ένωσης μηχανικών εμπορικού ναυτικού, για τη στάση της στο θέμα του επιβατηγού Πηνελόπη Α:


Ανοιχτά σε ορντινάντσα των εφοπλιστών αλλά και της ηγεσίας της ΠΝΟ έχουν μετατραπεί οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού στον Ναυτεργατικό χώρο.
Πρόσφατο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα η άθλια και ανεκδιήγητη συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου ο οποίος στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 15/10/2013 αντί να κρίνει και να επικρίνει την χρεοκοπημένη τακτική της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ – με την οποία ανοιχτά και ξεδιάντροπα συμπλέουν και συμπορεύονται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα – επιτέθηκε στην ΠΕΝΕΝ για την επιλογή της μαζί με τα μέλη του πληρώματος καταστρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» να διεκδικήσουν και τελικά να επιβάλουν από την Εστία Ναυτικών να καλύψει την σίτιση όλου του πληρώματος μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει ορισθεί για τις 25/10/2013.
Τον ενόχλησε η συνδικαλιστική παρέμβαση του πληρώματος στην Εστία Ναυτικών με επικεφαλής τον Γ.Γ. της ΠΕΝΕΝ και η κοινή αξίωση πληρώματος και της ΠΕΝΕΝ η Εστία, που υπάρχει και συντηρείται από το υστέρημα και τις εισφορές των Ναυτεργατών, να ανταποκριθεί στην κοινωνική της αποστολή όπως προβλέπει και το ιδρυτικό καταστατικό της και να συνεισφέρει στον Ναυτικό ο οποίος αντιμετωπίζει τις συνέπειες της εγκατάλειψης από αφερέγγυους εφοπλιστές.
Προκαλεί εντύπωση το θράσος, η αλαζονεία και η έπαρση των εκπροσώπων του κομματικού συνδικαλισμού που έφθασαν στο άθλιο επίπεδο να απειλούν το πλήρωμα που δεν συμμορφώνεται με τις εντολές των ίδιων και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ ότι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ από το ΝΑΤ εάν δεν συνυπογράψουν την εγκατάλειψη.……. λες και το ΝΑΤ είναι ιδιοκτησία τους…..
Είναι άραγε τυχαίο ότι σύσσωμοι απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ, η εκτελεστική της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει άμεση και δυναμική κινητοποίηση στην εταιρεία μαζί με το σύνολο του πληρώματος του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» για να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα, απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό την πλοιοκτήτρια εταιρία από τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στο πλήρωμα που παραμένει απλήρωτο εδώ και μήνες.
Τους γελοίους ισχυρισμούς τους περί τραμπουκισμού που αποδίδουν στην ΠΕΝΕΝ τους επιστρέφουμε, το σπορ αυτό το διεκδικούν αποκλειστικά οι ίδιοι με σωρεία τραμπουκικών πράξεων και ενεργειών για τις οποίες τους έχουν καταγγείλει και μηνύσει επανειλημμένα οι όψιμοι φίλοι τους που αποτελούν την πλειοψηφία της ΠΝΟ. Ο Τσιμπόγλου και η ομάδα του ας φρεσκάρουν λίγο την μνήμη τους να θυμηθούν τις ενέργειες προς την Εστία Ναυτικών σε παρόμοιες περιπτώσεις πώς οι ίδιοι ενεργούσαν και μετά να ξεστομίζουν συκοφαντίες και κατηγορίες περί τραμπουκισμών από στελέχη της ΠΕΝΕΝ. Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Εστία Ναυτικών δεν είναι τσιφλίκι κανενός, στηρίζεται στο υστέρημα των Ναυτεργατών και πρέπει να στηρίζει και να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό της ρόλο.
Το αμόκ και το παραλήρημα του Τσιμπόγλου ενάντια στην ΠΕΝΕΝ για την συνεπή αγωνιστική της δράση το αντιπαρερχόμαστε, δείχνει όμως ότι η κατρακύλα του κομματικού συνδικαλισμού έχει φθάσει στον πάτο του γκρεμού…. Τους αφήνουμε να γκρεμοτσακιστούν αφού οι ίδιοι επέλεξαν να οδηγηθούν εκεί…..
Σημειώνουμε ότι στον χειρισμό του προβλήματος του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» η συνδικαλιστική δράση της ΠΕΝΕΝ ήταν σύμφωνη με την νομική άποψη του νομικού της συμβούλου, όπως επίσης ακριβώς ίδια ήταν και η άποψη του νομικού συμβούλου της ΠΕΜΕΝ ότι πρέπει να προηγηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών και ακολούθως να προχωρήσει οργανωμένα και συντεταγμένα η εγκατάλειψη του πληρώματος. Ήδη για το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος έχουν εκδικασθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκαν απόλυτα από την δικαστική απόφαση. Για τους υπόλοιπους εκδικάζεται στις 25/10/2013.
Κατά τα λοιπά τα εύσημα που εισέπραξαν από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδείχνουν τον άθλιο ρόλο που παίζουν στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι Ναυτεργάτες έχουν κρίση, μνήμη και νοημοσύνη και μας κρίνουν όλους μας καθημερινά……….
Υ.Γ.: Σχετικά με το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» στις 18/10/2013 θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:
Ο «Ριζοσπάστης» και τα υπόλοιπα κομματικά και παραταξιακά έντυπα που ανήκουν ή πρόσκεινται στο ΚΚΕ έχουν επιβάλει απόλυτο εμπάργκο και αυστηρή λογοκρισία σε ότι αφορά την δράση και τους αγώνες της ΠΕΝΕΝ και ποτέ δεν δημοσιεύουν το παραμικρό. Αντίθετα επανειλημμένα φιλοξενούν απόψεις και δράσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τα όποια δημοσιεύματα αφορούν την ΠΕΝΕΝ εντάσσονται στο δόγμα του γκεμπελισμού και στο σύνολό τους είναι συκοφαντικά, βρίθουν από ανακρίβειες έως και κατασκευασμένα ψεύδη.
Έτσι ακριβώς είναι και το δημοσίευμα του «Ρ» στις 18/10/2013 το οποίο στο σύνολό του (εκτός του σημείου που αφορά την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στις 23/10/2013) είναι ψευδή και συκοφαντικά όλα τα σημεία που αφορούν την ΠΕΝΕΝ.
Κατά τα λοιπά από το παραπάνω δημοσίευμα επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση μας ότι για τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού αλήθεια σημαίνει μόνο ότι υπηρετεί τους πολιτικούς και κομματικούς στόχους και αλλοίμονο σε εκείνες τις δυνάμεις που αντιστρατεύονται στην μία και μοναδική αλήθεια που κατέχουν οι πάνσοφοι φωστήρες του κομματικού συνδικαλισμού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger