Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ηρωική πρόκριση για τη Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή!

• Οι κυανόλευκοι πέρασαν στους 16 στα πέναλτι!
Ηρωική πρόκριση για τη Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή. Οι κυανόλευκοι "πέρασαν" στα πέναλτι στους 16 του κυπέλλου! Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 αλλά με ηρωική εμφάνιση και με τεράστια ψυχικά αποθέματα απέκλεισαν τον Πανθρακικό της Σούπερ Λίγκα από τη διοργάνωση.

Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα! Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών των Ακασού και Ισαάκ, βρέθηκε πίσω με 2-0 στο σκορ με κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και όμως τα κατάφερε! Πήρε τη μεγάλη πρόκριση!



Το παιχνίδι
Με δεδομένες τις απουσίες των Ρεπετσά, Μπακάλη, Σεϊμάν και Σοϊλέδη, η ενδεκάδα που παρέταξε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αναγκαστικά εμπεριείχε αρκετές αλλαγές. Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, ενώ η έκπληξη ήταν ο Μπιτσάκος στα χαφ.

Ο Πανθρακικός μπήκε με διάθεση να πιέσει και στα πρώτα λεπτά μετέφερε το ματς έξω από την περιοχή της Νίκης Βόλου. Οι γηπεδούχοι φαινόταν ξεκάθαρα πώς ήθελαν από νωρίς να διώξουν το άγχος και την πίεση με ένα γκολ. Η Νίκη σε περισσότερο αμυντικό ρόλο μέσα στο γήπεδο, προσπαθούσε να κρατήσει στην άμυνα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Μόλις στο 4' ο Γιώτας σε μία προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα σε σέντρα του Μπαϊκαρά λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίκτυα της ομάδας τους, αλλά ο Αποστολίδης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα της Κομοτηνής πάντως δεν είχε τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Αποστολίδη μέχρι το 15'.

Οι κυανόλευκοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό... Στο 15' όμως ο Πανθρακικός προειδοποίησε με κεφαλιά του Ιγκόρ που κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τζάνης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου έγραψε το 1-0, αλλάζοντας τις ισορροπίες, όσον αφορά στο αβαντάζ της πρόκρισης. Χρειάστηκαν να περάσουν 25 λεπτά παιχνιδιού για να βγει η Νίκη με προϋποθέσεις στην επίθεση και να απειλήσει.

Ο Ανιέτε είδε την κούρσα του Ισαάκ από τα δεξιά, αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κάνει καλά το κοντρόλ. Πρόλαβε πάντως να βγάλει συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κουτσόπουλος μάζεψε, αφού δεν ακολουθούσε κανείς παίκτης της Νίκης τη φάση. Ο Τζιώρας πάντως ήταν αποκομμένος και η Νίκη δεν έδειχνε οτι μπορούσε να απειλήσει οργανωμένα. Τελικά στο 32' ο Πανθρακικός πέτυχε και δεύτερο γκολ... Ο Τζάνης σούταρε, ο Αποστολίδης προσπάθησε να μπλοκάρει, η μπάλα έφυγε όμως από τα χέρια του και ο Ιγκόρ την "τσίμπησε" και πριν την πιάσει με τη δεύτερη προσπάθεια ο γκολκίπερ της Νίκης την έστειλε στα δίκτυα για το 2-0.

Η... κατάρα των τραυματισμών συνεχίστηκε για τη Νίκη που στο παιχνίδι στην Κομοτηνή έχασε και τον Ισαάκ. Στο 42' ο Ισπανός βγήκε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του πήρε ο Μανουσάκης. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ευκαιρία για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μία ακόμα αναγκαστική αλλαγή αλλά και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη Νίκη. Ο Ακάσου αποχώρησε με χτύπημα στον αστράγαλο και ο Αναστασόπουλος πέρασε στη θέση του. Μόλις στο 47' ο Ανιέτε μετά από εκτέλεση φάουλ ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ τον Κουτσόπουλο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανουσάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έδειχνε διάθεση να πετύχει το ένα γκολ που χρειαζόταν πρωταρχικά αν μη τι άλλο για να στείλει το ματς στην παράταση. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και ο Γέσιτς στο 51' σημάδεψε με σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό οτι είχαν ανεβάσει την απόδοση τους κατακόρυφα και κέρδιζαν συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 56' ο Αναστασόπουλος με σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Κουτσόπουλο σε δύσκολη επέμβαση. Στο 62' ο Πανθρακικός προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε προ του Ρομέου που περίμενε στο δεύτερο δοκάρι για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, ενώ στο 73' ο Αποστολίδης απέκρουσε σωτήρια πλασέ του Πόποβιτς. Στο 77' ο Τζαναβάρας αποφάσισε να ρισκάρει... Εβαλε στο παιχνίδι δίπλα από τον Τζιώρα τον Ριβέρα. Δύο λεπτά μετά ο Ανιέτε με απευθείας εκτέλεση φάουλ γράφει το 2-1 και δίνει πλέον άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι! Παρά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, πάρα το 2-0, οι κυανόλευκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέμα να αντιδράσουν. Στο 84' η Νίκη έχασε διπλή ευκαιρία να "κλέψει" την πρόκριση και να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Ριβέρα δεν βρήκε για λίγο την μπάλα με το κεφάλι για να τη στείλει στα δίκτυα, ενώ στη συνέχεια και ο Τζιώρας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Σουτ του Μανουσάκη αμέσως μετά πέρασε άουτ... Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι κυανόλευκοι του Παναγιώτη Τζαναβάρα συνέχισαν και στον έξτρα χρόνο να δείχνουν οτι θέλουν πολύ αυτή την πρόκριση. Πάντως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν στο πρώτο μέρος της παράτασης κάποια καλή ευκαιρία. Μόνο ένα σουτ του Πόποβιτς που μπλόκαρε ο Αποστολίδης ήταν οτι επέδειξαν οι δυο ομάδες στο πρώτο τέταρτο του έξτρα χρόνου. Στο 117' ο Μανουσάκης πήγε να αιφνιδιάσει τον Κουτσόπουλο, που τελικά αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το 120 και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι
Ανιέτε και 0-1 για τη Νίκη.
Πόποβιτς εκτελεί και οριζόντιο δοκάρι! Μένει το 0-1 για τη Νίκη!
Μανουσάκης στο δεύτερο πέναλτι για τη Νίκη και 0-2
Παπαγεωργίου ευστοχεί και 1-2
Ριβέρα εκτελεί και 1-3 για τη Νίκη
Ιγκόρ και στέλνει την μπάλα άουτ. Το 1-3 για τη Νίκη παραμένει!
Παπαδόπουλος και γκολ και η Νίκη στην επόμενη φάση του κυπέλλου και στους "16"! Ο Παπαδόπουλος τρέχει και αφιερώνει το γκολ στην κερκίδα και στους φιλάθλους που ταξίδεψαν μέχρι την Κομοτηνή!

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς (73' Ζοσε), Εμποου, Ρομέου (69' Καθάριος), Τζάνης (67' Χασομέρης), Πόποβιτς, Μπαϊκαρά, Ιγκορ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης (77' Ριβέρα), Παπαδόπουλος, Γιώτας, Γκότοβος, Ακασού (46' Αναστασόπουλος), Μπιτσάκος, Αννιέτε, Ισαάκ (42' Μανουσάκης), Γέσιτς, Τζιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger