Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο Φθιώτιδας!

Κυριακή 27/10/2013 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο με παραδοσιακή μουσική και ατελείωτο κέφι. Το καζάνι και τα κάρβουνα στήνονται στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια και...

 σε λίγη ώρα η μυρωδιά από τα κάστανα, που απλώνεται μέσα στο χωριό δημιουργώντας μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, δίνει το σήμα για να ξεκινήσει η γιορτή από τις 11 το πρωί..

Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με ψημένα- βραστά κάστανα και ζεστό μυρωδάτο τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το ρακαριό που καίει στην πλατεία κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. 
Πρόκειται για μέρα που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά, που οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από τους ντόπιους παραγωγούς, όχι μόνο κάστανα, αλλά και όλα τα προϊόντα του φθινοπώρου (ρίγανη, τσάι, καρύδια, μέλι…..).
Για δε τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια .Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο ο οποίος αποτελεί μουσείο, τον τρίκλινο μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου βασιλικού ρυθμού 1728, και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι .

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών, η οποία προσκαλεί όλους τους πολίτες να έρθουν στη γιορτή για να ψυχαγωγηθούν να γευτούν τοπικά προϊόντα. Τη γιορτή θα ζωντανεύει παραδοσιακή μουσική με γνωστά χορευτικά της περιοχής.

Η γιορτή κάστανου είναι μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Είναι μια γιορτή που την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Μαυριλιώτες κατά πρώτον και κατά δεύτερον συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο όχι μόνο από τη γύρω περιοχή αλλά και απ’ όλη τη Ελλάδα.

Θα διατίθενται επίσης τα εξής: καφές φίλτρου, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακές πίτες, γλυκά κάστανο, μηλόπιτα και κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές γνήσιου Ρουμελιώτικου γλεντιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger