Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτη αποκάλυψη για μυστικό ραντεβού ΣΥΡΙΖΑ – Τσαμάζ (ΟΤΕ). Τι συμβαίνει σύντροφοι;


nazi goldd
nazi goldd
Μυστική διπλωματία γερμανικής D.T και ΣΥΡΙΖΑ;

Η αποκάλυψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης εργαζομένων ΟΤΕ (ΑΣΕ- ΟΤΕ) απαιτεί άμεσα εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

   Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Βουλευτή Γ. Σταθάκη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ  Μ. Τσαμάζ.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτώβρη λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Τσαμάζ στον Πρωθυπουργό, κρατήθηκε μυστική και δεν ανακοινώθηκε τίποτε ούτε γιατί πραγματοποιήθηκε ούτε τι συζητήθηκε σ’ αυτή.

Επειδή το αστείο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΟΤΕ παρατράβηξε, αποκαλύπτουμε τη συνάντηση ελπίζοντας να συμβάλουμε στη διευκρίνηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεγάλο θέμα του ΟΤΕ και της διαχείρισής του από τη γερμανική Deutsche Telekom.
   Ρωτάμε λοιπόν:

  1. Ισχύει η προεκλογική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο της παράδοσης του ΟΤΕ από τις δικομματικές – μνημονιακές κυβερνήσεις στην κρατικών συμφερόντων γερμανική D.T;
  2. Ποια είναι η θέση του για τις αποεπενδύσεις – ξεπουλήματα και την νεοαποικιοκρατική διαχείριση της περιουσίας του ΟΤΕ από την D.T;
          Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκχωρήσεις:

  • Της Cosmofon και της Germanos Telecom στα Σκόπια  για 190 εκ. ευρώ.
  • Της Telekom Serbia στη Σερβία για 380 εκ. ευρώ.
  • Της Germanos Telecom και της Globul στη Βουλγαρία για 717 εκ. ευρώ.
  • Του μοναδικό δορυφόρου που είχε η χώρα της Hellas-sat για 208 εκ. ευρώ.

  1. Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του ΟΤΕ, που ξαναχτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού μετά την πλήρη καταστροφή του από τις ναζιστικές ορδές των γερμανών κατακτητών;
  2. Γιατί σε προκλητικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις που γίνονται από τους συνήθεις «διαμορφωτές κοινής γνώμης», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν να απαντήσουν;
Πως τους επιτρέπουν να αντιστρέφουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τον ΟΤΕ σαν δήθεν «επιτυχημένο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης» όταν η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο;
  1. Για το άτυπο καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες –με τη συνδρομή και της ΕΕΤΤ– που κρατάει τα τιμολόγια υψηλά και δυσβάστακτα για τα λαϊκά στρώματα, με τις αφανείς χρεώσεις, τα μπαζάρ και τις παραπλανητικές λαχειοφόρες προσφορές της Cosmote;
  2. Γιατί δεν φέρνουν στην επικαιρότητα βασικές αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ που βλάπτουν οικονομικά τα κρατικά έσοδα και τους εργαζόμενους όπως π.χ:

  • Τα  προσυνταξιοδοτικά προγράμματα αποχωρήσεων με τα οποία η D.T από τότε που ανέλαβε τον ΟΤΕ μέχρι τώρα, έχει στείλει σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς πάνω από 4.000 εργαζόμενους με τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Την κυοφορούμενη απόσυρση και άλλων 1.200 περίπου εργαζομένων σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
  • Την ασφάλιση των χιλιάδων τεχνικών του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου.
  • Την αντικατάσταση των σταθερών θέσεων εργασίας με την παράνομη (παρά την απόφαση της ΑΔΑΕ) απασχόληση «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων μέσα από τις δουλεμπορικές θυγατρικές εταιρείες της D.T  E-Value και OTEplus και με μισθούς 255 και 586 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για το «άρμεγμα» του ΟΤΕ και την αποχή από ουσιαστικές επενδύσεις όπως π.χ με την ψηφιακή ατζέντα 2020 για το VDSL και το FTTH που ενώ απαιτεί ταχύτητες 100 Mbps, ο ΟΤΕ προγραμματίζει συνδέσεις μέχρι 50 Mbps με την αστεία δικαιολογία όπως την διατύπωσε* ο Γεν. Εμπορικός Δ/ντής του ΟΤΕ Ζ. Πιπερίδης, ότι «σήμερα που οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δυσκολεύονται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και τη θέρμανση, δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φέρουν την οπτική ίνα στο διαμέρισμά τους» και τόσα άλλα.
   Γιατί αυτή η εκκωφαντική αφωνία για όλα αυτά και τόσα άλλα από τα πεπραγμένα της D.T;

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και όλης της χώρας που ανέβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιμένουν και απαιτούν σαφείς, ξεκάθαρες και σύμφωνες με τις θέσεις του εργατικού κινήματος άμεσες απαντήσεις.

ΑΣΕ
Αθήνα: 21-10-2013
*Καθημερινή 13 Οκτωβρίου 2013
 Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger