Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη για την οργάνωση της παν-αναπηρικής κινητοποίησης Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλούν οι ταξικές δυνάμεις στο αναπηρικό κίνημα

Από παλαιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο αναπηρικό κίνημα
Σε πλατιά σύσκεψη καλούν ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων, την Τρίτη 29 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ, οδός Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

Θέμα της σύσκεψης ο σχεδιασμός και οργάνωση της παν-αναπηρικής κινητοποίησης την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και συμμετοχή μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα: «Οργανώνουμε τη δράση μας στους χώρους δουλειάς για να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος ανάπηρος ή χρόνιος πάσχων που δε θα απεργήσει, πρωτοστατώντας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την οργάνωση, την περιφρούρηση, την επιτυχία της Απεργίας. Οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και στα ειδικά σχολεία που εξυπηρετούμαστε, συμβάλλουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην οργάνωση της Απεργίας και τη μαζική συμμετοχή αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων στα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια στις 6 Νοέμβρη. Πρέπει να ξεσηκωθούμε.
Μας περιμένουν ακόμα πιο άγρια μέτρα με την ενεργοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που μέχρι το 2015 ούτε οι μισοί από εμάς δεν θα παίρνουν πλέον αναπηρικό επίδομα, ενώ οι αναπηρικές συντάξεις και οι μισθοί θα κατακρεουργηθούν ακόμα περισσότερο. Μην ακούτε εκείνους που σας μιλάνε για ανάκαμψη, που λένε ότι δε θα υπάρχουν νέα μέτρα ή ότι θα διαπραγματευτούν καλύτερα. Λένε ψέματα.
Και νέα μέτρα θα πάρουν και μεγαλύτερα χτυπήματα θα δώσουν στα λαϊκά εισοδήματα γιατί αυτές είναι οι ανάγκες του κεφαλαίου, αν δεν ξεσηκωθούμε. Και με κρίση και με ανάπτυξη τα αποτελέσματα και οι συνέπειες για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ανάπηρους θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε.
Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης και παλεύουμε για όλους τους συναδέλφους.
Για να μη μείνει κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχων, κανένα ανάπηρο παιδί χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα και θεραπείες.
Για να βρουν δουλειά όλοι οι ικανοί προς εργασία συνάδελφοί μας.
Για να μη γίνει καμία περικοπή σε επιδόματα, μισθούς, συντάξεις.
Για να σταματήσει ο σφαγιασμός των αναπήρων στα ΚΕΠΑ.
Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger