Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ Σχέδιο ανακατάληψης της ΕΡΤ από την Αστυνομία

Για πιθανό σχέδιο βίαιης κατάληψης του ραδειομέγαρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή ετοιμάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες.
Αυτό εκτιμούν οι πρώην εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης και ως πρώτο στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων ερμηνεύουν την παύση μετάδοσης από το απόγευμα της Πέμπτης της εικόνας του προγράμματος που εκπέμπεται από την Αγία Παρασκευή   καθώς σταμάτησε να λειτουργεί και ο δεύτερος δορυφόρος ASTRA.

Οι πρώην εργαζόμενοι στην Δημόσιο Τηλεόραση εκτιμούν πως αυτή ήταν η πρώτη κίνηση στο σχέδιο της κυβέρνησης για μια βίαιη εκκένωση του κτιρίου που μπορεί να οργανωθεί από τις αρχές και να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες.
Κυβερνητικό στέλεχος φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το σενάριο καθώς που έχει υποσχεθεί στο Μαξίμου πως ως το τέλος του Οκτώβρη το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή θα έχει αδειάσει από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρίας.
Πριν από λίγες μέρες , ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή για την ΕΡΤ κ. Μάναλη συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο των Εξωτερικών με στόχο να υπάρξει μια πρώτη αποτύπωση των αναγκών και των ζητουμένων για την καλύτερη δυνατή κάλυψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πλευράς Ελλάδος.
Η ανάληψη της προεδρίας ξεκινάει την 01/01/2014 και όπως κατέστησαν σαφές οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΔΤ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση απαιτείται ένα διάστημα δυο μηνών για να διαχειριστούν το στήσιμο του εξοπλισμού της ΕΡΤ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τεχνικές απαιτήσεις της προεδρίας.
Εκτίμησαν μάλιστα πως εφόσον οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα δεν ανακτηθούν, το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο καθώς θα χρειαστεί να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες δορυφορικής μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος και δίνοντας ένα παράδειγμα ανέφεραν ό,τι "μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger