Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η Realnews της Κυριακής

Η Realnews της Κυριακής

Με τίτλο: ""Ξαφνικός θάνατος" και για τον ΟΣΕ" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι μετά την ΕΡΤ, η τρόικα απαιτεί και νέο "λουκέτο", ενώ οι Βρυξέλλες στέλνουν τελεσίγραφο: "Να καταργηθούν οι δομές του δημοσίου που δεν είναι απαραίτητες ". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το κλείσιμο των σιδηροδρόμων θέτουν οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ακόμη, ζητούν και επίσπευση της αναδιάρθρωσης του φορολογικού μηχανισμού, με απολύσεις υπαλλήλων από τις εφορίες. Ολες οι λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η "καυτή ατζέντα" του ελέγχου της τρόικας, ο οποίος θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.


Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Ο... "θάνατος" δεν είναι ξαφνικός!". Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: "Ποιος από τους τελευταίους μας πρωθυπουργούς μπορεί βάσιμα να ισχυρισθεί ότι εκσυγχρόνισε την κρατική μηχανή και κατέστησε, αν όχι κερδοφόρες, έστω βιώσιμες τις δημόσιες επιχειρήσεις, περιστέλλοντας τις σπατάλες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και επαναφέροντας την αξιοκρατία στις επιλογές προσώπων; Ποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας εξυγίανε την ΕΡΤ, τις αμυντικές μας βιομηχανίες και τον ΟΣΕ ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να οδηγηθούν σε "ξαφνικό θάνατο" κατ’ απαίτηση των δανειστών;".
Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης επισημαίνει με νέα στοιχεία τη βαθύτατη κρίση στο χώρο του ελληνικού Τύπου και σημειώνει ότι πλησιάζει η ώρα για οδυνηρές ανατροπές, παράλληλα με τις πολιτικές...

Στη Realnews μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

- Ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ: "Τέλος στην εποχή των μνημονίων, όπου άλλοι καθόριζαν την πολιτική μας".

- Αποκλειστική συνέντευξη Φώτη Κουβέλη: "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Μπορεί να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή".

- Σαπίζουν τα υποβρύχια της μίζας. 2,4 δισ. ευρώ τα έχουν πληρώσει οι Ελληνες φορολογούμενοι και σήμερα σκουριάζουν στον Σκαραμαγκά.

- Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τις αμυντικές βιομηχανίες.

- Αδωνις Γεωργιάδης: "Θα στείλω το ΣΔΟΕ σε φαρμακεία και γιατρούς".

- Γιώργος Σταθάκης: "Μόνη λύση το "κούρεμα" του χρέους και η έξοδος από το μνημόνιο".


Και στην "Πράβδα" του Στάθη, άρτι αφιχθήσα απ’ την κινητικότητα του θέρους στη διαθεσιμότητα της εργασίας: τα τραίνα δεν υπάρχουν πια, τα πούλησαν οι μάγκες! Τραγωδία με πρωτογενές πλεόνασμα (πάλι για τους δανειστές). Καλό φθινόπωρο σε όλους μας κι αν δείτε βαγόνια να τσουλάνε μόνα τους, φεύγουν με πίκρα στα ξένα...

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Η Φουρέιρα είναι ξανά μόνη... Τίτλοι τέλους για την τραγουδίστρια και τον επιχειρηματία Δημήτρη Πελέκη. Το ζευγάρι, έπειτα από έναν χρόνο σχέσης, αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους.

- Γιώργος Τράγκας: "Γιατί με έδιωξαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ".

- Μάρα Ζαχαρέα: "Το στοίχημα είναι να εμπιστευτεί ξανά ο τηλεθεατής την ενημέρωση", δηλώνει στην "R" η παρουσιάστρια του νέου κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

- Μάκης Βορίδης: Απόδραση στη Μύκονο. Ο βουλευτής της Ν.Δ. συνόδευσε τη σύζυγό του Δανάη και τον μικρό τους γιο σε μαθήματα θαλάσσιου σκι.

- Καυτός έρωτας στο Nammos. Ο επιχειρηματίας Φραντζέσκος Ζαννής στα δίχτυα της εκρηκτικής playmate Εφης Κυριάκου.

- Κρουαζιέρα με το Barracuda. Οι εξορμήσεις της Ευγενίας Νιάρχου με το ιστιοφόρο του Χρήστου Οικονόμου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger