Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τα γεγονότα στο Πέραμα

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
Ανακοίνωση
Τo ΕΕΚ  καταγγέλλει την ύπουλη δολοφονική επίθεση  50 μελών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εναντίον 20 μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που έκαναν αφισοκόλληση για τις ανάγκες του φεστιβάλ της KNE, αργά τη νύχτα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη.
Η παρακρατική συμμορία, αποθρασυμένη μετά την είσοδό της στη βουλή και την ασυλία και
ατιμωρησία που της παρέχουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, επιχειρεί να δείξει ότι κερδίζει τη «μάχη των δρόμων». Αν και σπεκουλάρει πάνω στη λαϊκή αγανάκτηση από την κρίση και τα μέτρα της τροικανής καπιταλιστικής κυβέρνησης Σαμαρά, δεν μπορεί  να κρύψει τις ναζιστικές της καταβολές ούτε τις φασιστικές τηςπρακτικές. H βία της ασκείται αποκλειστικά εναντίον των «από κάτω», των μεταναστών, αναρχικών, αριστερών, ποτέ εναντίον των «από πάνω», που είναι οι χρηματοδότες και χορηγοί τους.
Η επίθεση κατά των μελών του KKE στο Πέραμα έρχεται μετά από μια σειρά ύπουλων μαχαιρωμάτων σε μετανάστες και αγωνιστές, αλλά και επιθέσεων σε στέκια και κοινωνικούς χύρους .
Οι πατριδοκάπηλοι ρατσιστές «το παίζουν»  ελληναράδες, αλλά δεν είναι ούτε «Σπαρτιάτες» ούτε «Άριοι»· είναι μόνο υπάνθρωποι οπαδοί του Xίτλερ. Δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά τα σκουλίκια που αναδύονται από τη σήψη του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου αστικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Aπό την ιστορία  της και τη δράση της -από τον καιρό που ο «φύρερ» Mιχαλολιάκος έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους και παρίστανε τον «αρχηγό της νεολαίας» του δικτάτορα Παπαδόπουλου-, η Χ.Α είναι το μακρύ παρακρατικό χέρι των πιο αντιδραστικών μερίδων του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό και νεολαιΐστικο κίνημα. Εκεί που σταματάει η κρατική καταστολή συνεχίζει η Χ.Α.
H δολοφονική επίθεση στο Πέραμα καθιστά όσο ποτέ αναγκαίο ένα ενιαίο μέτωπο των εργατικών  κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων με ομάδες αυτοάμυνας και πολιτοφυλακές για να διαλύσουμε τις φασιστοσυμμορίες μαζί με την μήτρα που τις αναπαράγει, το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα.
 Aθήνα, 15/9/2013

http://www.eek.gr/index.php/announcements/1923-anakoinosi-tou-eek-gia-ta-gegonota-sto-perama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger