Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση καθοδήγησε την επαίσχυντη και προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία! Η κυβέρνηση καθοδήγησε την επαίσχυντη και προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ. Αυτή τη στιγμή, οι δάσκαλοι στα σχολεία σφάζονται από το υπουργείο, βγαίνουν κατά εκατοντάδες υπεράριθμοι, σε λίγο θα καλούνται να μετακομίσουν και η ΔΟΕ αποφάσισε να αρνηθεί συμπόρευση με τους καθηγητές.

Το '97 η γενιά μου δεν το ξέχασε! Τότε χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας διαδήλωναν κάτω από τα γραφεία της ΔΟΕ "ΔΟΕ πουλημένη, ο κλάδος δεν πεθαίνει".

Τι τους έταξε η κυβέρνηση για να καταψηφίσουν τις πενθήμερες, δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι αφήνουν τον κλάδο ακάλυπτο, στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του όπου το τσουνάμι έρχεται με τρομακτική ταχύτητα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι και στα γραφεία της ΔΟΕ!
_______________

Εμείς οι δάσκαλοι ας ανασυνταχτούμε! Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση που ακυρώνει τα σχέδια τους, από ένα ποτάμι δασκάλων και νηπιαγωγών που με πάθος και χαρά θα πορευτούν τη Δευτέρα στα πανό των συλλόγων μαζί με τους απεργούς καθηγητές, διοικητικούς των Πανεπιστημίων, εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ.
Γιατί αλήθεια σας λέω, για να σε πουλήσει κάποιος, πρέπει να αφεθείς να πουληθείς. Και πιστέψτε με, δε θα αφεθούν τόσο εύκολα οι δάσκαλοι.

 Όποιος έζησε το 2006, είδε εκατοντάδες ανθρώπους να δημιουργούν απεργιακές επιτροπές, να συγκαλούν συνελεύσεις γονιών, να μιλάνε, να τραγουδάνε και να χαίρονται. Έχουν εμπειρία, έδωσαν μεγάλο αγώνα. Ήταν ο κλάδος που φώναξε το σύνθημα "1400 για όλο το λαό, όχι μόνο στον εκπαιδευτικό". Έτσι, και τώρα, είμαι βαθιά πεισμένη, ότι δεν είναι στο τσεπάκι κανενός, θα ακυρώσει τα σχέδια που τον θέλουν να τσακίζεται στα βράχια. Θα διαλέξει τον ανοιχτό ορίζοντα και θα δώσει τη δική του μάχη στο πλευρό των μαχητών!
Από αύριο στα σχολεία, τη Δευτέρα να βουλιάξει η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη η...η...η...κι οι δάσκαλοι θα είναι χιλιάδες!

Πηγή: Ντίνα Ρέππα - f/b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger