Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ΨΑΡΩΣΑΝ από τις Αντιδράσεις...
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι άμα δε φωνάξεις τίποτε δεν γίνεται.


Μετά τις καταγγελίες των φαντάρων για τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων –στην Σειρά Κατάταξης Σεπτεμβρίου δε δόθηκαν σαγιονάρες, μπουφάν και πουλόβερ, κάτι που είχε ξεκινήσει από το Μάιο και θα επαναλαμβάνονταν έως τον Ιανουάριου του 2014- και τη δημοσιότητα που έλαβαν αυτές με την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, δόθηκε αμέσως λύση.
Σειρά δημοσιευμάτων μας ενημερώνουν πως ξαφνικά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπυλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος βρήκαν λύση και οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ρουχισμό.
 
Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι οι διοικήσεις των ΚΕΝ  προφασίζονταν τις δυσκολίες των διαγωνισμών προμήθειας των συγκεκριμένων ειδών, τελικά όλα ξεπεράστηκαν δια μαγείας...
Οι περίεργες αυτές κινήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που σαφώς συνυπολόγισε το πολιτικό κόστος για τον φιλόδοξο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, κάνουν πολλούς να υποστηρίξουν την άποψη ότι ο μη εφοδιασμός των παραπάνω ρούχων ήταν σχεδιασμένος, ενταγμένος σε  μια προσπάθεια περικοπών και μεταφοράς του κόστους θητείας στους φαντάρους.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση των φαντάρων, αλλά και από τη διάσταση που πήρε το θέμα, με αποτέλεσμα να λάβει σοβαρά υπόψη της τον αρνητικό αντίχτυπο στην κοινή γνώμη, που όχι μόνο δε μπορεί να ανεχτεί άλλους φόρους, αλλά πάντα στέκει με συμπάθεια απέναντι στους φαντάρους.  

Όμως εμμένουν να μη δίνουν στους συναδέλφους σαγιονάρες και να τους υποχρεώνουν να τις αγοράζουμε από τα ΚΨΜ, βγάζοντας κέρδος με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς παροχή απόδειξης.

Τα φιλικά ΜΜΕ μπορεί να λιβανίζουν τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο αλλά η ζημιά έγινε!

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται κοινωνικά ανάλγητη, συνεπής στην εφαρμογή της σκληρής ταξικής πολιτικής. Την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται εισιτήρια-αρβύλες-σαγιονάρες-πουλόβερ-τζάκετ κλπ. ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Για αυτό επομένως ξεπουλούν την Κρατική μετοχοποιημένη Πολεμική Βιομηχανία, ώστε τα νέα χρυσοφόρα συμβόλαια να δοθούν στους ιδιώτες! Εμείς απαιτούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης να το αναλάβει το κράτος. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια οικονομικά αιτήματα των φαντάρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, αλλά να απαντηθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.  

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στον στρατό δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βάλουμε φραγμό στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία, στο φασισμό και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger