Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

''ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ''...

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ τόνισε ότι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια και επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο «κατεβάζει» στα 15 έτη την επαγγελματική κατάρτιση και γενικεύει τη μαθητεία, η οποία ως τώρα ήταν στις σχολές του ΟΑΕΔ...

«Αυτό είναι το πιο φοβερό», είπε η Αλ. Παπαρήγα για τη μαθητεία και προειδοποίησε πως δημιουργείται «φτηνό εργατικό δυναμικό στις βιομηχανίες» και ότι «τα παιδιά που θα πάνε από την τεχνική κατάρτιση στα ΤΕΙ θα πρέπει να περάσουν και από 12μηνη πιστοποίηση μέσα από χώρους δουλειάς».
«Το νομοσχέδιο πάει να αντιστρέψει τη σχέση ανάμεσα στα παιδιά που πηγαίνουν και ολοκληρώνουν το Γενικό Λύκειο με τα παιδιά που θα πηγαίνουν στην τεχνική κατάρτιση», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και πρότεινε:
-δωρεάν υποχρεωτική παιδεία.
-12χρονο σχολείο.
-πτυχίο που να δίνει αναγνωρισμένη ειδίκευση,
-οι εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές.
-να μην μπουν συντελεστές βαρύτητας στις εξετάσεις από τα πανεπιστήμια.
Η Αλ. Παπαρήγα επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι εξωραΐζει την Ε.Ε. Υπενθύμισε ότι στη Γερμανία η στροφή προς την τεχνική κατάρτιση άρχιζε από τα 10 χρόνια και παρενέβη η Ε.Ε. λέγοντας ότι πρέπει να αρχίζει από τα 15 χρόνια. «Αυτή ήταν η τομή», σχολίασε.
«Λέτε ότι θα τα ανατρέψετε όλα όταν έρθετε στην κυβέρνηση. Το ρετιρέ και την πρόσοψη της παιδείας, θα αλλάξετε», είπε απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν είμαστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εποχή του 1889 όταν ο καπιταλισμός ήθελε να ανατρέψει το οικοδόμημα της φεουδαρχίας», τόνισε απαντώντας στην επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παιδεία διαμορφώνει συνειδήσεις.
Η Αλ. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι επιστήμονες και μορφωμένοι κατασκεύασαν οπλικά συστήματα, επεσήμανε ότι οι συνειδήσεις διαμορφώνονται από τους αγώνες, ενώ υπογράμμισε ότι στην εκπαίδευση «οι ταξικοί φραγμοί δεν θα καταργηθούν».
Πηγή : naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



my weblog ... web page ()

Powered By Blogger