Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιδράσεις για την κατάληψη στη Δευτεροβάθμια από την ΕΛΜΕ

Αντιδράσεις παρουσιάστηκαν στην κατάληψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γίνεται από νωρίς το πρωί από απεργούς καθηγητές της ΕΛΜΕ.
Λόγω της κατάληψης και του γεγονότος ότι οι καθηγητές δεν επέτρεψαν την είσοδο, στον διευθυντή, σε υπαλλήλους και σε όσους ήθελαν να εξυπηρετηθούν, ενώ η κατάληψη πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν μία εκπαιδευτικός που ήθελε να εξυπηρετηθεί και δεν κατέστη εφικτό, απείλησε να καλέσει τον Εισαγγελέα, ωστόσο με την παρέμβαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τα πνεύματα κατευνάστηκαν και το θέμα έληξε.
Στο χώρο της κατάληψης των εκπαιδευτικών ήταν και ο διευθυντής Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, ο οποίος ζήτησε από τους καθηγητές να επιτρέψουν την είσοδο στο κτίριο των υπαλλήλων και του ίδιου, ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Να σημειωθεί ότι δεύτερη ημέρα των πενθήμερων απεργιών των εκπαιδευτικών και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σύμφωνα με τον Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτη Σαβελίδη είναι παρόμοια με τα χθεσινά.

«Για ακόμη μία φορά οι καθηγητές είναι μπροστά. Μετά την περηφανή επιτυχία που είχαν χθες συνεχίζουν σήμερα αμείωτα τον απεργιακό αγώνα. Σήμερα οι πληροφορίες μας λένε ότι τα ποσοστά συμμετοχής, είναι όμοια με τα χθεσινά και σε κάποια σχολεία βλέπουμε ότι συνάδελφοι που δεν απείργησαν χθες απεργούν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ευαισθητοποιήθηκε περισσότερο ο εκπαιδευτικός κόσμος, ευαισθητοποιήθηκε περισσότερο η κοινωνία και κατάλαβε ότι θα πρέπει να συμπορευτεί με τους εκπαιδευτικούς», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό της Β’Βάθμιας, ο κ. Σαβελίδης τόνισε «πάντα οι αγώνες προκαλούν αντιδράσεις σε μια πλευρά κοινωνίας. Αυτή η πλευρά της κοινωνίας καλό είναι να κοιτάξει το συνολικό όφελος, το όφελος της κοινωνίας», ενώ σχετικά με τις πληροφορίες για παρέμβαση εισαγγελέα ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι υπήρχε μια τέτοια φημολογία αλλά δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο καθώς παρενέβη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Για διαδικασία που λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των εκπαιδευτικών έκανε λόγο ο Διευθυντής της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Δοδοντσάκης, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους εκπαιδευτικούς χωρίς αποτέλεσμα να σταματήσουν την κατάληψη. Όπως δήλωσε «οι υπάλληλοι που ήρθαν στις 7 το πρωί βρήκαν κλειστή τη Διεύθυνση κι όταν ήρθα εγώ στις 7.30 και ζήτησα εξηγήσεις οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ισχυρίστηκαν ότι είναι γραμμή της ΟΛΜΕ να κλείσουν οι διευθύνσεις. Ωστόσο όταν επικοινώνησα με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις σε Λάρισα και Καρδίτσα μου είπαν ότι αυτό δε συμβαίνει. Εγώ προσπάθησα να τους πείσω πέραν του ότι είναι παράνομο η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου που δεν έχει σχέση με τον αγώνα, λειτουργεί η διαδικασία σε βάρος των εκπαιδευτικών. Εμείς δαπανήσαμε από την περασμένη Τρίτη μέχρι και την Κυριακή δεκάδες εργατοώρες, για να τακτοποιήσουμε πιο γρήγορα τις ανάγκες των συναδέλφων για αποσπάσεις κ.α. Τώρα, έρχονται κι ακυρώνουν μια ολόκληρη ημέρα που είχαμε προγραμματίσει να καταγράψουμε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε σχολική μονάδα και με την κίνηση αυτή ακυρώνεται όλη η δουλειά. Εισηγήθηκα στην επιτροπή αγώνα να σταματήσουνε την κατάληψη. Υποσχέθηκα να μην κάνουμε ΠΥΣΔΕ, αλλά να μας επιτρέψουν να κάνουμε την καταγραφή, έτσι ώστε όταν συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ να μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις. Δεν εισακούστηκα και λυπάμαι πολύ γι αυτό, γιατί ένας αγώνας δεν μπορεί να έχει θύματα τους ίδιους που αγωνίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger