Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Με την εθνική στο Βέλγιο ο Προβιάς

Μαζί με τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας θα βρεθεί στο Βέλγιο στα τέλη του μήνα, ο Πανελληνιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Γιώργος Προβιάς.



      Ο 16χρονος Ρεθυμνιώτης αθλητής θα μεταβεί στη χώρα της βόρειας Ευρώπης για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Το εν λόγω πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτώβρη.
      Ο Ρεθυμνιώτης πρωταθλητής συγκαταλέγεται στην Εθνική ομάδα μαζί με τους υπόλοιπους πρωταθλητές που συγκροτούν μια 7μελή αποστολή. Αυτοί είναι οι: Κοσμίδης, Μάρας, Τσολανίδης, Πετρούσιας, Ηλιόπουλος και Μακράκης.
      Ο Προβιάς, τον περασμένο Μάιο στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, είχε κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια στις ασκήσεις εδάφους και στους κρίκους και πήρε τον τίτλο στην κατηγορία των Παίδων. Μάλιστα, ο νεαρός αθλητής κατέκτησε τη 2η θέση στο σύνθετο ατομικό (σύνολο των αγωνισμάτων), την 3η θέση στον πλάγιο ίππο, την 4η θέση στο άλμα, την 3η θέση στο δίζυγο και την 3η θέση επίσης στο μονόζυγο. Απολογισμός, 2 χρυσά 1 ασημένιο και 3 χάλκινα!
      Θα πρέπει να επισημανθεί δε, ότι η παγκόσμια ομοσπονδία (FIG) κάλεσε επισήμως τον κριτή Νίκο Προβιά που τυγχάνει να είναι κι ο πατέρας του 16χρονου. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Προβιάς ήταν ο μοναδικός κριτής κι εκπρόσωπος από τη χώρα μας στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger