Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλος: Κείμενο και κάλεσμα από ΕΑΑΚ Βόλου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

Image scaled down
ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ,
Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

H καθημερινότητα που βιώνουμε, διαμορφώνεται όλο και πιο συχνά από εικόνες του παρελθόντος, από αυταρχικές ρητορείες μίας άλλης εποχής και από αναμνήσεις βγαλμένες από την χουντική ιστορία. Βιώνουμε έμπρακτα και καθημερινά την μετάλλαξη της δημοκρατίας τους σε ένα βίαια φασιστικό και αυταρχικό μηχανισμό, που τρομοκρατεί , που δεν διστάζει να ρίξει στο έλεος της φτώχειας και της ανεργίας το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, που στο όνομα μιας ακρωτηριασμένης ανάπτυξης καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.
Τα γεγονότα είναι πολλά και αυξάνονται όσο βαθαίνει η επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν και θα δει εκεί την εισβολή στη Βίλλα Αμαλίας και σε μία σειρά ακόμα απελευθερωμένων κοινωνικών χώρων, τις συλλήψεις των τριών συνδικαλιστών στην Θεσσαλονίκη, την επίθεση στις Σκουριές, την επιστράτευση της απεργίας των εκπαιδευτικών, το μαύρο στη ΕΡΤ. Οι φασιστικές πρακτικές της Κυβέρνησης συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπού αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε χώρους πανεπιστημιακού ασύλου και εκκένωσαν καταλήψεις στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Μεσολόγγι και στη Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά τα σκηνικά δεν είναι πρωτοφανή στο πλαίσιο των πολιτικών των συγκυβερνήσεων- ΕΕ- ΔΝΤ . Το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, είτε με επίδειξη ισχύος μέσω των δυνάμεων καταστολής, είτε με την εφαρμογή μία σειράς μέτρων εξαθλίωσης, αποτελεί βασικό συστατικό της μνημονιακής πολιτικής. Δεν διστάζουν να εισβάλουν σε χώρους πανεπιστημιακού ασύλου, σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, δεν διστάζουν να πνίξουν με χημικά τους δίκαιους και αναγκαίους αγώνες, να κηρύξουν επιστράτευση των απεργών, να κάνουν επιχειρήσεις σκούπα επικαλούμενοι τον αρχαίο « θεσμό» της φιλοξενίας, να δολοφονήσουν για ένα εισιτήριο. Κυβέρνηση –ΕΕ-ΔΝΤ, δανείζονται πολιτικές πρακτικές της χούντας, για να σπείρουν το φόβο στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Προσπαθούν να κατευνάσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια και να κατασιγάσουν τις φωνές των κοινωνικών αγώνων τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας.
Η αντιδημοκρατική στροφή της κυβέρνησης και η αυταρχική θωράκιση του κράτους, πλέκει ταυτόχρονα και το νήμα του φασισμού. Όλες οι παραπάνω φασιστικές πρακτικές, ενισχύουν και δίνουν άφεση αμαρτιών στην δράση της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία επιτίθεται στους αγωνιστές, στους μετανάστες στους εργαζομένους, εξυπηρετώντας στην ουσία συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η διάλυση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε έχει πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις και πρέπει να τη σταματήσουμε. Ο συλλογικός αγώνας, οι δομές αλληλεγγύης, η καθημερινή πάλη ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και την καταστολή είναι στοιχεία της απάντησης που πρέπει να δώσουμε. Με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή στοχεύουμε σε ένα εργατικό κίνημα που δε θα σωπαίνει και δε θα δείχνει ανοχή σε τέτοιες βιαιότητες. Σε ένα εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που με όρους αντικαπιταλιστικής ανατροπής θα υπερασπίζεται και θα απαιτεί τα δικαιώματα του και την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Έτσι θα διεκδικήσουμε μια άλλη κοινωνία μακριά από την κυριαρχία του κεφαλαίου, μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ισότητα, ελευθερία και αλληλεγγύη.
Όλοι στη πορέια αλλήλεγγύης στις καταλήψεις την Πέμπτη 12/9 στη πλ. Ματσάγγου
http://cameraobscuraeaak.wordpress.com/2013/09/11/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-1309-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger