Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σποράδες Ανάδειξη παραλιών της Αλοννήσου

Ανάδειξη παραλιών της Αλοννήσου Εμφαση στην ανάδειξη των ακτών δίνεται από τη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου και στο πλαίσιο αυτό το νησί θα διεκδικήσει εκ νέου τη μεγάλη διάκριση στο διαγωνισμό «Ouality Coast» που θα πραγματοποιηθεί φέτος. Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε προς συζήτηση σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου και επικυρώθηκε, προκειμένου να υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχουν εκατοντάδες περιοχές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που έχει διεθνή χαρακτήρα και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο.

            Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά η Αλόννησος απέσπασε σημαντική διάκριση, αποκτώντας το χρυσό βραβείο για τις ποιοτικές παραλίες που διαθέτει. Η τελετή έπαρσης της σημαίας «Ouality Coast» πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθυντή της ΕUCC κ. Αlbert Salman, ως πιστοποίηση του Χρυσού Βραβείου για τις πιο ποιοτικές παραλίες που έλαβε πέρυσι, για μια ακόμη φορά,  το νησί,  από το διεθνή οργανισμό «Coastal and Marine Union-EUCC».
            Στην εκδήλωση της EUCC, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Μάιο στην Πορτογαλία,  παρουσιάστηκαν 100 επιλεγμένες περιοχές ως οι πιο καθαροί, πράσινοι, και εναρμονισμένοι με τη φύση βιώσιμοι προορισμοί για διακοπές: The QualityCoast Top 100. Ο κατάλογος των βραβευμένων καταρτίσθηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα άνω των χιλίων παράκτιων και νησιωτικών προορισμών, μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Αυτοί οι προορισμοί αναγνωρίζονται ως οι πλέον ελκυστικοί για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φύση και το τοπίο, για ένα καθαρό περιβάλλον, για την τοπική ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά.
            Κάθε διάκριση εκτιμάται ότι αποφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα οφέλη στο νησί. «Σε επίπεδο τουρισμού εξασφαλίζεται κατ’ αρχάς η διεθνής δημοσιότητα και δωρεάν προβολή στα έντυπα μεγάλου τουριστικού οργανισμού, γεγονός το οποίο συνεπάγεται αυτόματα διεθνή αναγνώριση και αύξηση του τουρισμού», αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών κατέχουν, όπως είναι προφανές,  κορυφαία θέση μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στο νησί, με στόχο την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger