Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Θρασίμια οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί - Προκλητικές οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα που ο 45χρονος φονιάς ομολογούσε αργά το βράδυ στην αστυνομία ότι πήγαινε στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας «5 με 7 φορές τη βδομάδα», οι βουλευτές και εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι χρυσαυγίτες ζητούσαν και τα ρέστα, καταγγέλλοντας «τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο» στη δολοφονία του 34χρονου. Απειλούσε μάλιστα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, περιστοιχισμένος από τους επίσης βουλευτές τους Ηλιόπουλο και Παναγιώταρο, στήθηκε μπρος στις κάμερες για να δηλώσει ότι η οργάνωση «δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του Κερατσινίου (...)». Τα ίδια δήλωσε και στη Βουλή, όπου επιχείρησε να θολώσει τα νερά λέγοντας: «(...) θέλω να καταγγείλω όλους αυτούς που (...) πολιτικολογούν εδώ μέσα και προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους (...)».
Στο ίδιο πνεύμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης Χρ. Παππάς έλεγε στις κάμερες ότι «ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι "Χρυσή Αυγή". Και 'γω είμαι Αρειανός τι σημαίνει αυτό..;». Όλα αυτά, αφού προηγούμενα ο δολοφόνος είχε ομολογήσει ότι είναι χρυσαυγίτης. Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, σε διάφορα φασιστο-site διακινούνταν πανομοιότυπο κείμενο που αναρτήθηκε αργότερα το μεσημέρι και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, όπου οι νεοναζί αναζητούσαν κάλυψη για το φονικό στην κυβέρνηση.
Έγραψαν μεταξύ άλλων: «Μέχρι και η κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή ευθύνεται για τη δολοφονία του 34χρονου. "Θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου» έγραφε το κείμενο που διακινούσαν τα φασιστοειδή.
Σύμφωνα με τις Αρχές «ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις». Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως πρόσκειται ιδεολογικά στην Χρυσή Αυγή και ότι 5 - 6 φορές τη βδομάδα επισκέπτονταν τα τοπικά της γραφεία.
Σύμφωνα εξάλλου με την Αστυνομία, «σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται». Κατά πληροφορίες, ο δράστης εργάζονταν σε κατάστημα της ιχθυόσκαλας και το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εταιρεία διανομής πετρελαιοειδών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά το συμβάν ειδοποίησε τη σύζυγό του να κρύψει ό,τι υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του και να τον συνδέει με τη Χρυσή Αυγή. Αργότερα συνελήφθη η σύζυγος του δράστη και άλλη μια γυναίκα, επειδή κατέθεσαν ψευδώς για τα αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη, με προορισμό το σπίτι του προέδρου της ΤΟ της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ. Ο δράστης αναμένονταν να οδηγηθεί χτες το απόγευμα στον εισαγγελέα Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger