Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλευτές και δημοσιογράφοι καταθέτουν στον Αρειο Πάγο

Σε εξέλιξη είναι στον Άρειο Πάγο οι καταθέσεις μαρτύρων για τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα. Το απόγευμα θα κληθούν να καταθέσουν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Συμπληρωματική αναφορά για επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο κ. Δένδιας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν προσέλθει να καταθέσουν ως μάρτυρες οι βουλευτές Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε μάρτυρας, ο οποίος θέλει να καταθέσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και αναμένεται να προσέλθει και αυτός στο εισαγγελικό γραφείο.
Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από τέως μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του επίμαχου κόμματος, κλπ.
H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.
Επίσης, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά το συμβάν αυτό σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.
Από τη συγκέντρωση των δικογραφιών οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ταύτιση προσώπων. Δηλαδή, προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν τα ίδια άτομα συμμετέχουν σε επεισόδια που διαδραματίζονται σε διάφορες περιοχές.
Χθες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κατευθυνθεί η έρευνα «στοχευμένα», όπως ανέφερε ανώτατη δικαστική πηγή στην «Κ», σε «συγκεκριμένα περιστατικά παράνομης δραστηριότητας με συμμετοχή μελών, στελεχών ακόμα και βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής». Στόχος των ερευνών, η αποκάλυψη και στοιχειοθέτηση έκνομων ενεργειών στελεχών της Χ.Α. και η απόδοση σε αυτούς κατηγοριών και κυρίως εκείνης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που επισύρει βαρύτατες ποινές και μπορεί να οδηγήσει τους εμπλεκομένους σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.
Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου εισαγγελέα που εποπτεύει την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την παράνομη δράση μελών της Χ.Α., ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης δίδει άμεση προτεραιότητα στις καταθέσεις στελεχών, πρώην και νυν, της Χ.Α. που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω.
Εν τω μεταξύ συμπληρωματική αναφορά για επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε συνέχεια της πρώτης αναφοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις, στο πλαίσιο της συνολικής δράσης της οργάνωσης.
Η αναφορά περιλαμβάνει διαβιβαστικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, που αφορά τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την επίθεση, στις 12-9-2013, εναντίον μελών της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και έναν χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» τον οποίο ενεχείρισε στον υπουργό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger