Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις άδειες καταστημάτων (ταβέρνας, ταβέρνας ουζερί και beach bar) προχώρησε σήμερα η

Στην οριστική ανάκληση τριών αδειών καταστημάτων (ταβέρνας, ταβέρνας ουζερί και beach bar) προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για παραβάσεις που αφορούσαν σε υπέρβαση τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό τους χώρο στις δύο πρώτες περιπτώσεις και για επέκταση του χώρου με παράνομη λειτουργία εξωτερικού μπαρ στην τρίτη περίπτωση.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΖ ήρθαν προς εξέταση 34 καταστήματα για ανακλήσεις αδειών, μετά από ελέγχους της Αστυνομίας και του Υγειονομικού. Μεταξύ των καταστηματαρχών ήταν και περίπου 10 της οδού Κουμουνδούρου για μουσική με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, αλλά επειδή ήταν ίδιες παραβάσεις που είχαν εξεταστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις, αποφασίστηκε να μην επιβληθεί άλλη κύρωση.

Στην πρώτη περίπτωση ταβέρνας στην περιοχή Παλαιών βεβαιώθηκε παράβαση για επιπλέον 19 καθίσματα που έβγαλε ο καταστηματάρχης στον εξωτερικό χώρο. Ο καταστηματάρχης, που βρέθηκε ενώπιον των μελών της επιτροπής δήλωσε ότι με 10 καθίσματα δε βγαίνει μεροκάματο και όταν τα μέλη της επιτροπής του είπαν να βγάλει άδεια για περισσότερα τόνισε ότι απαιτείται να υπάρχουν τέσσερις τουαλέτες και δύο για ΑμεΑ και δεν υπάρχει χώρος στο κατάστημα για νέα κατασκευή.

Παραδέχτηκε δε ότι και δήλωση να υπογράψει ότι θα συμμορφωθεί δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, κάτι που αφορά όλα τα καταστήματα και όχι μόνο το δικό του.
Ο πρόεδρος της ΕΠΖ και αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός τη στιγμή που δεν θα το τηρήσει και εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα. Για να λειτουργήσει πλέον το κατάστημα θα πρέπει να βγάλει νέα άδεια σε άλλο όνομα.

Η επιτροπή ανακάλεσε την άδεια και για ταβέρνα – ουζερί, επί της Αντωνοπούλου 96, διότι υπήρχαν 12 καρέκλες παραπάνω απ’ ότι προβλέπει η άδεια λειτουργίας εξωτερικά του καταστήματος. Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν ανάκληση της άδειας, διότι ήταν η δεύτερη φορά που η επιχείρηση ήρθε στην επιτροπή και είχε κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό.
Αντιρρήσεις εξέφρασε το μέλος Λεωνίδας Αναστασίου, που είπε ότι υπήρχαν παραβάσεις για πολλά επιπλέον καθίσματα και δεν πρέπει να αφαιρεθεί η άδεια για 12. Ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία αρνητικός ήταν μόνο ο Λ. Αναστασίου.

Η τρίτη περίπτωση αφορά beach bar στις Αλυκές, που μετά από έλεγχο της Αστυνομίας και του Υγειονομικού που διαπιστώθηκε ότι έγινε τροποποίηση της άδειας, επέκταση του χώρου με ανάρτηση ανοιχτού μπαρ και λειτουργία στερεοφωνικού μπαρ χωρίς άδεια μουσικής.

Επιπλέον στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο άνθρωπος που έχει νοικιάσει σπίτι ακριβώς δίπλα (στην παλιά ψησταριά «Δροσιά»), που δήλωσε ότι έχουν αναπτυχθεί καθίσματα μπροστά από το σπίτι του. Όπως δήλωσε «μας έκανε τη ζωή μαρτύριο, χάσαμε το σπίτι μας περιοριζόμαστε σε ένα δωματιάκι στο πίσω μέρος». Επιπλέον δήλωσε ότι ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία πέντε φορές μέσα στον Αύγουστο, διότι η κόρη του δεν είχε ησυχία για να κάνει τη μεταπτυχιακή της εργασία.
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανακάλεσε ομόφωνα την άδεια λειτουργίας.

Τέλος, αναφορικά με σούπερ μάρκετ στην οδό Θειατήρων στη Ν. Ιωνία, ο κ. Μόσχος έκανε γνωστό ότι στην ΕΠΖ ήρθε εισήγηση του Υγειονομικού ότι είναι πλήρης ο φάκελος και είναι θέμα ημερών να εκδοθεί η άδεια. Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν ανακλήθηκε η άδεια του σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger