Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

συγκέντρωση - πορεία Θεσσαλονίκη, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, 18:00 πιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


afisa_epitrophs_de8_s__1_.jpg

Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική αποτελεί σύμβολο των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια σε μια ολοφάνερη καταστροφή που δεν αντέχει ούτε στην επιστημονική κριτική, ούτε στο δημόσιο διάλογο, ούτε στην κοινή
λογική, ούτε στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έναν αγώνα ενάντια σε ένα χαρακτηριστικό αναπτυξιακό έγκλημα που προβάλλεται ως απάντηση στην κρίση που γεννήθηκε εξαιτίας του ίδιου του μοντέλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Όσοι υποκύπτουν στον εκβιασμό της κρίσης που προτείνει νέες καταστροφές, επιδιώκοντας την ατομική τους – πρόσκαιρη - επιβίωση, στην πραγματικότητα υπηρετούν τα συμφέροντα εθνικών και υπερεθνικών μεγαεταιριών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες προς το κοινωνικό σύνολο.
Από την άλλη μεριά, όσοι δεν ανέχονται την ομηρία στο όνομα της κρίσης και την υποδούλωση στις ορέξεις των χρυσοθήρων βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη καταστολή. Ο αριθμός των φυλακισμένων και των διωκόμενων στο όνομα της ανάπτυξης συνεχώς αυξάνεται, με χρήση μεθόδων ολοκληρωτικού καθεστώτος (τράπεζα DNA, δικαστικές αυθαιρεσίες, φρονηματικές διώξεις).
Έχουμε απέναντί μας την προπαγάνδα των επαγγελματιών ψευδολόγων, τις μαφιόζικες μεθόδους δοσίλογων και τραμπούκων, τις δυνάμεις καταστολής που δρουν ως μισθοφόροι των πολυεθνικών, το πέπλο σιωπής ή τη διαστρέβλωση του αγώνα μας.
Έχουμε στο πλευρό μας μυριάδες ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας για γη κι ελευθερία, ο αγώνας μας για παραγωγικές δραστηριότητες προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σεβασμό στη φύση και με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον των παιδιών μας, ο αγώνας μας αυτός συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών και των φυσικών πόρων, τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Το μήνυμα του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική είναι απλό: ή θα νικήσουν οι συλλογικοί αγώνες ή θα νικήσει το μοντέλο της καταστροφής, της υποδούλωσης και της λεηλασίας των ζωών μας.

Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων, παύση των διώξεων!
Αποχαρακτηρισμός της Β.Α.Χαλκιδικής από μεταλλευτική περιοχή τώρα!
Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μας αφορά όλες και όλους

Πορεία στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη
Συγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
solidaritynogold.blogspot.gr solidaritynogold@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger