Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η UEFA απέκλεισε τη Μέταλιστ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Το απόγευμα η απόφαση για ΠΑΟΚ

Η UEFA απέκλεισε τη Μέταλιστ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία γνωστοποίησε σήμερα τον αποκλεισμό της Μέταλιστ Χάρκιβ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2013-14. Η υπόθεση αυτή αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ, αφού η ουκρανική ομάδα απέκλεισε πριν από λίγες ημέρες τον «Δικέφαλο» του βορρά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ η UEFA θα συνεδριάσει το απόγευμα για να «εξετάσει τις συνέπειες της απόφασης στη διοργάνωση».
Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει τα εξής:

«Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013-14 μετά την ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον του ουκρανικού συλλόγου.
Μετά τις πειθαρχικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον της Μέταλιστ Χάρκιβ υπό τα άρθρα 2.04g, 2.05 and 2.10 των κανονισμών του UEFA Τσάμπιονς Λιγκ, αναφορικά με τα κριτήρια εισόδου για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA, η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της που σχετίζεται με τον ουκρανικό σύλλογο.
Η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA εξέτασε προσεκτικά τις δηλώσεις και τα έγγραφα που κατέθεσε ο σύλλογος, καθώς και τις δηλώσεις και τα έγγραφα που υπέβαλε ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής της UEFA και έφτασε στην ακόλουθη απόφαση:
Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.
Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Επείγουσας Ανάγκης, η οποία συγκροτείται από πέντε μέλη από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα, προκειμένου να εξετάσει τις συνέπειες της απόφασης στη διοργάνωση».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger