Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

REUTERS : ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Μπορεί η ύφεση στην Ελλάδα να περιορίστηκε ελαφρώς κατά το δεύτερο τετράμηνο, ωστόσο όχι σε τέτοιο βαθμό που να στηρίξει την τόνωση των φορολογικών εσόδων που χρειάζεται η κυβέρνηση για να εκπληρώσει τους...
δημοσιονομικούς της στόχους, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο, η ελληνική οικονομία «έχει κολλήσει» στην ύφεση και σημειώνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2013, καθώς μεγάλο μέρος του στόχου για την άντληση φορολογικών εσόδων δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Επισημαίνει δε, τα στοιχεία που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με τον την πορεία της ύφεσης που έφτασε στο 4,6% το δεύτερο τετράμηνο του 2013. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα στοιχεία δείχνουν μία λίγο καλύτερη κατάσταση της οικονομίας σε σχέση με τον μέσο όρο των προβλέψεων, που έκαναν λόγο για 5%.
Η ύφεση, μία από τις μεγαλύτερες που έχει βιώσει η χώρα στην ιστορία της εν καιρώ ειρήνης, υπονομεύει την ικανότητα των εταιρειών και των νοικοκυριών να πληρώνουν φόρους.
Παράλληλα, τονίζει οτι η ελληνική οικονομία έχει υποχωρήσει κατά 23% σε πραγματικούς όρους από το 2008 μέχρι και σήμερα, γεγονός που πλήττει την άντληση εσόδων από τη φορολόγηση και καθιστά δύσκολη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger