Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ Σήμερα η συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Κινητοποίηση ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις

Μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και ΟΑΕΕ να ποινικοποιήσουν τα ασφαλιστικά χρέη χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων της χώρας, δίνουν σήμερα το πρωί οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού (Ακαδημίας 22) στις 9 το πρωί. Με τη συγκέντρωση που διοργανώνουν στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Υπενθυμίζουμε, όπως αποκάλυψε πρώτος ο «Ριζοσπάστης», το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται μαζικά από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ ειδοποιητήρια, με τα οποία καλούνται όσοι ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον Οργανισμό να προσέλθουν για ρύθμιση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλές τους θα βεβαιωθούν στις εφορίες και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες κατά το νόμο διαδικασίες. Οπως αποκαλύπτεται, τις τελευταίες ημέρες, η διαδικασία αυτή «αγγίζει» ακόμη και όσους ασφαλισμένους του Οργανισμού έχουν οφειλές ακόμη και ενός διμήνου, ποσά δηλαδή της τάξης των 700 ευρώ! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής οι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ φθάνουν τους 575.434, οι 379.844 θεωρούνται «ενεργοί», ασκούν ακόμη δηλαδή οικονομική δραστηριότητα και τα χρέη τους δεν ξεπερνούν το ενάμισι έτος ενώ οι 80.626 χρωστούν μόνο τις εισφορές του τελευταίου διμήνου.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΣΕΒΕ καλεί «όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, όλα τα σωματεία να αντιδράσουν, να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους που λαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να δώσουμε το μήνυμα: Κανένας μόνος του στην κρίση. Στις απειλές και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης απαντάμε με αγώνες. Παλεύουμε και διεκδικούμε: Σταμάτημα κάθε δίωξης για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας, χωρίς προϋποθέσεις».
Ανακοινώσεις καταγγελίας και συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση έχουν εκδώσει επίσης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ. Αθήνας, οι Επιτροπές Αγώνα στα Ταξί, ο «Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων», το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών Αττικής και η «Ενότητα Φανοποιών - Βαφέων Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger