Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Απάντηση - ενημέρωση των τριών μελών της Διοικητικής Επιτροπής Η αποκάλυψη της αλήθειας



                                              Προς                                                    
                                                     Μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μαγνησίας
          Κοιν.  ΜΜΕ
Απάντηση - ενημέρωση των τριών μελών της Διοικητικής Επιτροπής
Η αποκάλυψη της αλήθειας
Με έκπληξη μας  διαβάσαμε στον  έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο την κοινή δήλωση του παραιτηθέντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη  Μπασδάνη καθώς και του Β’ Αντιπροέδρου κ. Κωνσταντίνου Χαλύφα (εκλεγέντα με το ψηφοδέλτιο του κ. Πλαστάρα), όπου  καταγγέλλουν την στάση των τριών μελών της Διοικητικής Επιτροπής για την μη παρουσία τους στην Διοικητικής Επιτροπής της  23ης.8.2013 (και ώρα 13:00).
Σε απάντηση όλων όσων καταγγέλλουν στην από 23.8.2013 κοινή δήλωσή τους, εκθέτουμε τα παρακάτω:
1.       Θεωρούμε απαράδεκτή την πρόσκληση του κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη για σύγκλιση της Δ.Ε. διότι δεν νομιμοποιείται στην σύνταξη πρόσκλησης για τον λόγο, ότι ήδη έχει παρατηθεί και ειδικότερα :
Την Τρίτη  20.8.2013 και ώρα 14:15 στο χώρο συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής και παρουσία  του Διευθυντού του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνου Βούκουτου  δήλωσαν τόσο ο ίδιος όσο και Γεν. Γραμματέας Ευστάθιος Πλαστάρας ότι υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τα αντίστοιχά αξιώματα που κατείχαν, δηλαδή του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα αντίστοιχα. Αμέσως μετά ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριο Παπαποστόλου  να επιμεληθεί από κοινού με τον διευθυντή την σύνταξη κοινής δήλωσης παραίτησης αμφοτέρου έτσι ώστε την επόμενη ημέρα Τετάρτη 21.8.2013 και ώρα 13:30 να υπογράψουν την κοινή δήλωση παραίτηση των, η οποία αφού θα έπαιρνε αριθμό πρωτοκόλλου θα γνωστοποιούταν στα μέλη του Δ.Σ. Επιμελητηρίου καθώς και στα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω συμφωνήθηκαν προκειμένου το Επιμελητήριο να βγει από το αδιέξοδο και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του.

2.       Θεωρούμε δεδομένη την παραίτηση του κ. Μπασδάνη καθώς και αυτή του κ. Πλαστάρα με συνέπεια ο κ. Μπασδάνης να μην νομιμοποιείται πλέον να προβαίνει σε ενέργειες που απορρέουν από το αξίωμα του Προέδρου.
3.       Ο ήδη  παραιτηθείς  κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης δικαιούται να μέμφεται μόνο τον εαυτό του για όσο δεινά έχει προκαλέσει στον Επιμελητηριακό θεσμό.
4.       Τον καλούμε την Δευτέρα 26.8.2013 και ώρα 13:00 να προσέλθει στο Επιμελητήριο έτσι ώστε  την ουσιαστική παραίτηση του να διατυπώσει και γραπτώς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,
5.       Η άτυπη συνάντηση των μελών του ψηφοδελτίου του κ. Πλαστάρα που έγινε στις 22.8.2013 και ημέρα Πέμπτη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, έγινε υπό το φώς της δημοσιότητας  και με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο εξεύρεσης λύσης από το αδιέξοδο. Τονίζουμε ιδιαιτέρως ότι η παραπάνω συνάντηση έγινε στον θεσμικό μας χώρο και  για αυτό τον λόγο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί ως «παρασυναγωγή» . Ως εκ τούτω, ο κ. Χαλύφας που συμμετείχε στην συνάντηση εκθέτοντας μάλιστα και τις απόψεις του χαρακτηρίζοντας στην παραπάνω δήλωση του, την άτυπη συνάντηση ως «παρασυναγωγή» το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αυτό-κατηγορείτε, άραγε πως αισθάνεται ο κ. Χαλύφας; Καλούμε τον κ. Χαλύφα να δηλώσει αν αισθάνεται ότι βρέθηκε σε παρασυναγωγή ή αν αισθάνεται την ανάγκη να ανακαλέσει όσα αναγράφει στην εν λόγω δήλωση του .
6.        Για την μη πληρωμή του προσωπικού και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΑΕΜ μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος ως αρμόδιος εκ του νόμου είναι ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Τέλος ευελπιστούμε ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης θα πράξει όσα επιβάλουν το καθήκον και το φιλότιμο και από την πλευρά μας δηλώνουμε σε όλα τα μέλη, ότι σύντομα το Επιμελητήριο θα βρεθεί στο σωστό δρόμο. Μέλημα μας είναι η αλήθεια, η νομιμότητα καθώς και η διαφάνεια .
Τα μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Σταυρίδης Αθανάσιος

Πλαστάρας Ευστάθιος

Ευδοκία Καπούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger