Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μεγάλη έξοδος με ζεστό καιρό

Αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά, για την Τρίτη στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βόρειοανατολικοί με 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες νεφώσεις να αναμένονται τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη (ανήμερα Δεκαπενταύγουστου) θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με εξαίρεσαι τα βορειοδυτικά όπου το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά

Αυξημένη κίνηση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Για την Τρίτη, από τον Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 17 δρομολόγια αναχώρησης, 23 από τον Αργοσαρωνικό, 11 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Την Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί 19 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τον Αργοσαρωνικό, 11 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Τον Δεκαπενταύγουστο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 17 πλοία, 15 για τον Αργοσαρωνικό, 12 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger