Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πληρώστε ασφαλιστικές εισφορές,αλλιώς θα κάνουμε κατασχέσεις.Α,και συντάξεις μη περιμένετε

http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8164.html

Έχουμε ήδη αναλύσει σε άρθρα μας το θέμα των συντάξεων (πχ εδώ).

Παρόλα αυτά, θα γράψουμε ένα σύντομο σχόλιο, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να απειλήσει με κατασχέσεις όσους δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές:

Βρισκόμαστε σε μία στιγμή της ιστορίας όπου οι υποσχέσεις του παρελθόντος δε μπορούν να σταθούν. Έτσι, η άρχουσα τάξη αναγκάζει τους πάντες να πληρώνουν εισφορές "σα να μη συμβαίνει τίποτα", την ίδια ώρα που είναι ξεκάθαρο (για όσους έχουν μάτια και βλέπουν) ότι ακόμα και να καταφέρουν να πληρώσουν, ΔΕΝ πρόκειται να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.


Με λίγα λόγια, η άρχουσα τάξη λέει στον κόσμο να της δώσει τα λεφτά του, τα οποία θα καταλήξουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα αναγκάσει τα ασφαλιστικά ταμεία να τα επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα, ώστε να ενισχύσουν τα κράτη και τις τράπεζες.

Μετά βέβαια τα ομόλογα αυτά θα κουρευτούν, και οι ασφαλισμένοι θα χάσουν τα λεφτά που "επένδυσαν" στα ασφαλιστικά ταμεία τους μέσω των εισφορών τους.

Αν οι ασφαλισμένοι δε μπορούν (ή δε θέλουν) να πληρώσουν τις εισφορές τους αυτές, τότε η κυβένρηση τους απειλεί με κατασχέσεις.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, καθώς όλοι ξέρουν ότι το κράτος θα τους κλέψει αν του δώσουν τα λεφτά τους, αλλά ξέρουν επίσης ότι το κράτος θα τους κλέψει και αν δεν το πληρώσουν.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι πολλοί εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες, και να νομίζουν ότι τάχα θα πάρουν κανονικά μια σύνταξη όταν γεράσουν, θα παίζουν ανέμελοι με τα εγγόνια τους, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Κατασχέσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία
Yπό την απειλή των κατασχέσεων και της εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθενται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ σε συνδυασμό και με τις επιστολές που έφτασαν σε χιλιάδες δικαιούχους του ΟΑΕΕ, προκάλεσαν ήδη πανικό στη ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα το προεδρείο του φορέα στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Ταμείου έκανε λόγο για «προκατασχετήριες» επιστολές. Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΕΕ επισημάνθηκε ότι οι επιστολές προς τους οφειλέτες δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία υπόμνηση για την τακτοποίηση των οφειλών κάνοντας χρήση των ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger