Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου



Βόλος, 10.08.2013
Δελτίο Τύπου
Με απόφαση των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων των εμπόρων και καταστηματαρχών της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου και παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας «για την τακτική που ακολουθεί το ταμείο, η οποία συνθλίβει τον μέσο έμπορο».
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Δυστυχώς 9 μήνες μετά την προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση, που οργάνωσαν οι φορείς του εμπορίου και των καταστηματαρχών στον ΟΑΕΕ, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά γίνεται δραματικότερη.
Στόχος της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούσε η τότε τρικομματική, σήμερα δικομματική κυβέρνηση, υπό τον κ. Σαμαρά, δεν είναι άλλη από την πλήρη αφαίμαξη των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων, προκειμένου αφ’ ενός να μπορούν να συλλέγονται τα ποσά που καταλήγουν στη μαύρη τρύπα του χρέους και κατ’ επέκταση στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων. Αφ’ ετέρου, η λογική τους οδηγεί στο να ελέγχεται αποκλειστικά το εμπόριο και η κατανάλωση από τους μεγαλεμπόρους και τις πολυεθνικές εταιρείες.

Η αποδιάρθρωση της οικονομίας και η συνεχής ύφεση χτυπάει τους πολλούς, τους αδύναμους. Έτσι καταλήγουμε οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, όχι μόνο να κινδυνεύουν να χάσουν τα μαγαζιά τους, βάζοντας λουκέτο και να απολέσουν το δικαίωμά τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την οποία καταβάλουν χρόνια εισφορές.
Σήμερα οι απειλές μέσω του ΟΑΕΕ είναι ότι τα χρέη θα μεταφερθούν στην εφορεία, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, υπό τις εντολές της τρόικα, να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Η κυβέρνηση της υποτέλειας και της κοινωνικής καταστροφής δεν νοιάζεται που οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν χιλιάδες εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτή την κατάσταση και θέλει να τους τιμωρήσει, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όσο πιο γρήγορα φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, παίρνοντας μαζί της την τρόικα, τα μνημόνια και το σύστημα της διαφθοράς που τους υποστηρίζει, τόσο πιο καλύτερα για τον ελληνικό λαό. Μόνο ο ελληνικός λαός με ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα ανατροπής μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφή και την κοινωνική λεηλασία και να ανοίξει άλλους δρόμους για τη χώρα και την κοινωνία».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger