Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, για να ακουστεί παντού η φωνή μας


Βρήκαν ξανά αφορμή οι αστοί με τα κόμματά τους και τα ΜΜΕ τους να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, για να πλήξουν το κύρος του. Αυτοί που έκαναν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν αγώνες του ΠΑΜΕ, απεργίες, περιφρουρήσεις, ΜΑΤ να αναγκάζουν απεργούς να μπούνε στα εργοστάσια...Ποιο κανάλι κάλυψε τα επιστημονικά συνέδρια αφιερωμένα σε πρωτοπόρους της ποίησης, της λογοτεχνίας, του θεάτρου, της διανόησης που με το έργο τους στόχευσαν στην εξύψωση της συνείδησης του λαού, ώστε να μάθει ποιος παράγει τον πλούτο που θρέφει και θεριεύει τα παράσιτα που τον απομυζούν, οδηγώντας μας όλο και πιο μαζικά στην εξαθλίωση; Πού έδειξαν ότι ο μόνος δρόμος είναι να πετάξουμε απ' τα κεφάλια μας τους εκμεταλλευτές μας και να προχωρήσουμε μπροστά την ιστορία για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης και του πολιτισμού;
Αυτά τα συνέδρια λοιπόν μόνο ο «902» τα κατέγραψε και τα έδειξε. Κανένα άλλο κανάλι, καμιά εφημερίδα. Και ήταν απολύτως φυσικό γιατί όλοι οι άλλοι τρέμουν το ξύπνημα του λαού. Γι' αυτό την απεργοσπασία την ονομάζουν «δικαίωμα στην εργασία», την ίδια ώρα μάλιστα που στηρίζουν την πολιτική που οδηγεί εκατομμύρια στην ανεργία. Γι' αυτό κάνουν τα πάντα να χωρίζουν τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικούς ενάντια σε δημόσιους υπαλλήλους, αγρότες ενάντια σε ναυτεργάτες κλπ.

Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ με όσα Μέσα προπαγάνδας έχει, «Ριζοσπάστη», «902», το portal «902.gr», λέει στο λαό: «Σήκωσε το κεφάλι. Με οργανωμένη δράση μπορείς να τους ανατρέψεις». «Μόνο με την ανατροπή τους μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως σου αξίζει». «Πολιτισμός με το λαό σκυμμένο και εξαθλιωμένο δεν υπάρχει».
Εσείς μιλάτε για «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή για υποταγή του λαού στα συμφέροντα των αφεντικών σας, ενώ το ΚΚΕ του δείχνει το δρόμο του αγώνα ενάντια στα αφεντικά σας και το κράτος τους.
Γι' αυτό συντονιστήκατε σε χρόνο μηδέν από Χρυσή Αυγή μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδιαλυόμενες συνιστώσες να κλαίτε για τον «902». Μόνο ανακούφιση νιώσατε με την πώλησή του. Κανένας πόνος δεν σας έπιασε.
Ο σκοπός σας είναι ένας. Να πλήξετε το κύρος του ΚΚΕ μέσω των εργαζόμενων του «902».
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο «902» πωλήθηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Τη λάσπη τη ρίχνετε γιατί αυτή είναι η δουλειά σας. Να προσπαθείτε να κρύψετε από το λαό την αλήθεια.
Οτι μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να οδηγήσει οριστικά στην απελευθέρωσή του απ' τη σκλαβιά του κεφαλαίου. Οτι εργασία και κεφάλαιο είναι δύο τάξεις σε ανηλεή πόλεμο μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης.
Αυτά τα λέει μόνο το ΚΚΕ και τα Μέσα προπαγάνδας του.
Πολεμάτε το ΚΚΕ , υπερασπιζόμενοι δήθεν τα συμφέροντα των εργαζομένων γιατί γνωρίζετε ότι το να υπάρχει το ΚΚΕ, είναι προϋπόθεση για να σας γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι και να σηκώσουν κεφάλι.
Οι κομμουνιστές είμαστε έτοιμοι για όλα.
Θα υπερασπιστούμε το ΚΚΕ με ό,τι θυσία κι αν χρειαστεί να κάνουμε. Εχουμε ιστορικό ρόλο να επιτελέσουμε.
Το κλείσιμο του «902» μπορεί να αποτελεί έλλειψη στην προπαγάνδα του ΚΚΕ, αλλά θα κάνουμε τα πάντα με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πλατεία.
Να εμπνεύσουμε την εργατική τάξη και να τη βοηθήσουμε να καταλάβει τη δύναμή της, τους συμμάχους της, την ανάγκη για οργανωμένη πάλη ενάντια στον εχθρό της. Τα μονοπώλια. Με όλη την γκάμα των κομμάτων που τα υπηρετούν.

Λίλα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger