Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Aegean Regatta 2013 - Ημέρα πέμπτη ΣΚΟΠΕΛΟΣ


H 5η ημέρα της Aegean Regatta, βρήκε τους αγωνιζόμενους στο λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο. Σειρά είχε σήμερα το τελευταίο μπράτσο της διοργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει τη διαδρομή Σκύρος-Σκόπελος.
Είναι η τελική διαδρομή, την οποία θα έπρεπε να ολοκληρώσουν οι ιστιοπλόοι, καλύπτοντας τα 45 της μίλια με την ιδανικότερη τακτική, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τους δυνατούς ανέμους, που έπνεαν από νωρίς.
Οι τοπικοί φορείς ανέλαβαν το προηγούμενο βράδυ, στο χώρο του λιμανιού, την οργάνωση μίας όμορφης τελετής απονομής, στην οποία τα πληρώματα που κατέχουν τις πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας, έλαβαν τα βραβεία και τα μετάλλιά τους.

Το μικρό όρτσα το οποίο έπρεπε να διανύσουν τα σκάφη, ώστε να καβαντζάρουν το 1ο σημείο στροφής, όπου είχε τοποθετηθεί μπροστά στο λιμάνι, δυσκόλεψε τα συμμετέχοντα σκάφη, λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών διεύθυνσης και έντασης του ανέμου.
Παρ'όλα αυτά, σκάφη κάθε κατηγορίας καβαντζάρισαν γρήγορα τη σημαδούρα και βιράρισαν τα μπαλόνια τους, κατευθυνόμενα προς το νότιο μέρος της νήσου Βάλαξα.
Πλησιάζοντας, τα σκάφη χρειάστηκαν να μαϊνάρουν τα μπαλόνια τους και να βιράρουν τους φλόκους, ταξιδεύοντας πλέον πλαγιοδρομία, και περνώντας από τα Ρίνια Σκύρου αποχαιρέτησαν πλέον οριστικά το νησί, ταξιδεύοντας στην ανοιχτή θάλασσα.
Σύντομα, το κύμα και η ένταση του ανέμου δυνάμωσαν, καθιστώντας τις συνθήκες ακόμη πιο απαιτητικές για τους 85 συμμετέχοντες.
Παράλληλα όμως μειώθηκε ο χρόνος που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του σκέλους, και πολύ σύντομα τα πρώτα σκάφη πέρναγαν τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από το λιμάνι της Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger