Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ραντεβού στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο (Ροζού 74 - Γ. Καρτάλη),


Ραντεβού στα γραφεία του ΟΑΕΕΔιαμαρτυρόμενοι για τα «ραβασάκια» που παρέλαβαν
Εξω από την πόρτα των τοπικών γραφείων του ΟΑΕΕ, οδηγεί τους εμπόρους του Βόλου, η αγανάκτηση για τα «ραβασάκια» που παραλαμβάνουν αυτό το διάστημα.
Οι έμποροι καλούνται είτε να προχωρήσουν σε εξόφληση των χρεών τους προς τον ΟΑΕΕ, είτε να κάνουν ρύθμιση οφειλών και απειλούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση τα χρέη τους θα βεβαιωθούν στην εφορία, κάτι που συνεπάγεται κίνδυνο κατασχέσεων των περιουσιακών τους στοιχείων.
Στις δέκα σήμερα το πρωί, οι έμποροι της περιοχής, δίνουν ραντεβού έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο (Ροζού 74 - Γ. Καρτάλη), προκειμένου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα απειλητικά ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που γίνεται συντονισμένα και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, οι έμποροι θα παραδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας «για την ανεπίτρεπτη τακτική του Ταμείου να  πιέζει και να «συνθλίβει» το  μέσο έμπορο, ο οποίος παλεύει, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας μας, σθεναρά παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει επιφέρει η ύφεση της οικονομίας».


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Στο μεταξύ, την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας με την εκ νέου επιστολή του προς το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και προς τη Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε σχετικά με τα ειδοποιητήρια του Ασφαλιστικού Φορέα που απεστάλησαν στους ασφαλισμένους του που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι: «την ίδια περίοδο που γίνεται συζήτηση για την ανάγκη στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο ΟΑΕΕ έρχεται να αντιμετωπίσει τους ασφαλισμένους του σαν επίδοξους «εγκληματίες» που αποφεύγουν να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.  Κανένας επιχειρηματίας δεν έχει ως πρόθεση να ρισκάρει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής του, ή να απολέσει το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για την κάλυψη των ασφαλιστικών του εισφορών».
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Μαγνησίας «η αποστολή των ενημερώσεων έρχεται να προστεθεί στην καθυστερημένη εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4152/2013 και να συμπέσει με τον αποκλεισμό της πλειονότητας των επιχειρηματιών από τη δυνατότητα ένταξης σε αυτή». Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δε θα έπρεπε να προβλέπονται «έκτακτα μέτρα», αύξηση της φορολόγησης, μη δυνατότητας πρόσβασης στη χρηματοδότηση, και αποστολή «απειλητικών» ειδοποιήσεων, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά πραγματικά μέτρα στήριξης του κάθε επιχειρηματία ανάλογα με την κατάσταση του».

Ο Σύλλογος Εστίασης
Στη σημερινή διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΕ, θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κάθε Είδους Εστίασης και Διασκέδασης, που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβερνητική τρομοκρατία που υφίσταται ο Έλληνας μικρομεσαίος επαγγελματίας, έμπορος και βιοτέχνης.
Ο Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη των χιλιάδων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών που σήμερα λόγω των οφειλών δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή και προτείνει αφενός την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, αφετέρου τη ρεαλιστική και πάγια ρύθμιση των οφειλών, αλλά και το πάγωμα του οφειλόμενου κεφαλαίου για μία πενταετία, παράλληλα με τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger