Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Κηδεύτηκε χτες ο 19χρονος Ερωτηματικά για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού

Κηδεύτηκε χτες το απόγευμα στο Περιστέρι ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Τρίτης για ένα εισιτήριο... Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξε η πόρτα και ο νέος βρέθηκε έξω από το τρόλεϊ, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Η οικογένεια και η δικηγόρος της απευθύνουν έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν για τα γεγονότα και να ρίξουν φως σε όσα συνέβησαν στο τρόλεϊ το βράδυ της Τρίτης.
«Οσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του νέου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ πρόσθεσε: «Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού». Είπε πως ο ίδιος και η σύζυγός του δεν είναι άνεργοι, ενώ έκανε λόγο για αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν.

Αντίστοιχα, η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, με δηλώσεις της σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως ο διαπληκτισμός ανάμεσα στον ελεγκτή και το 19χρονο δεν έμεινε μόνο σε λεκτικό επίπεδο, παράλληλα όμως σημείωσε πως η οικογένεια περιμένει τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής έκθεσης.
Σε βάρος ελεγκτή και οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο τρόλεϊ, να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής. Να σημειωθεί ότι και η δικηγόρος της οικογένειας έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν στις Αρχές.
Η διοίκηση της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ) διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.
Πλήθος κόσμου
Από τις 4 το απόγευμα χτες, εκατοντάδες άτομα των γειτονιών του Περιστερίου προσέρχονταν από τα σπίτια τους στο νεκροταφείο της περιοχής για να αποχαιρετήσουν τον 19χρονο Θανάση που έχασε άδικα τη ζωή του. Στο νεκροταφείο προσήλθαν και νεαροί διαδηλωτές που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου. Εκδηλος ήταν ο θυμός στα μάτια και στα λόγια των νέων ανθρώπων που μ' ένα λουλούδι στο χέρι έρχονταν κατά δεκάδες. Συντετριμμένη η οικογένεια του νεαρού παιδιού τον αποχαιρέτησε...
Μετά το τέλος της κηδείας, άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης αλλά και στο σημείο της τραγωδίας, φέρονται - σύμφωνα με την Αστυνομία - να επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, ενώ για τουλάχιστον δύο ώρες είχε αποκλειστεί η Π. Τσαλδάρη από τη Θηβών έως και τον Αγ. Αντώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς είχαν κλείσει οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή ενώ είχε δοθεί εντολή από την Αστυνομία να μην διεξάγονται τα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων στην Π. Τσαλδάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger