Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πλάκωσαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα του 19χρονου.

Πλάκωσαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα του 19χρονου. Σκυλεύουν το νεκρό παιδί για να βγάλουν λάδι τα αφεντικά τους που ευθύνονται και γι' αυτόν τον θάνατο ανάμεσα σε πολλούς άλλους, χιλιάδες.
Φταίει λένε ο ελεγκτής, ακόμη και ο οδηγός, που δεν κάνανε καλά τη δουλειά τους, φτάνουν, σιγά μη χάνανε ευκαιρία, να τα βάλουν με τους δημόσιους υπάλληλους που επίσης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν ήταν, λένε, ευγενικός και διακριτικός ο ελεγκτής, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, που δεν είναι άλλη από το να κόψει πρόστιμο και να οδηγήσει τον επιβάτη που δεν έχει να πληρώσει το εισιτήριο στο αστυνομικό τμήμα!!! Τώρα πως μπορεί να γίνει αυτό με ευγένεια και σοβαρότητα......
Αν κάπου φταίνε ο ελεγκτής και ο οδηγός είναι στο ότι ο πρώτος δέχτηκε, στο όνομα της ανεργίας, να κάνει αυτή τη δουλειά και ο δεύτερος που, απ' ότι φαίνεται ατάραχος, συνέχισε τη δική του δουλειά.
Συμπεριφορές όμως που τις επιβάλουν άλλοι.
Οι πραγματικοί φταίχτες.
Αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια και στην ανεργία. Αυτοί που οδήγησαν αυτό το νέο παιδί, που ναι ήθελε, καταπώς λένε, να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει αλλά δεν είχε ουρανό για να κάνει κάτι τέτοιο γιατί του τον αφαίρεσαν πετώντας το μαζί με χιλιάδες άλλους νέους στην ανεργία και στη αμορφωσιά, να προτιμήσει το πέταγμα από το τρόλεϊ και να χάσει τη ζωή του.
Έχουν συγκεκριμένο όνομα και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κανέναν ελεγκτή και κανέναν μπάτσο της ζωής μας.
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, Κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εφοπλιστές, τραπεζίτες, Σαμαράς, Βενιζέλος, Μιχαλολιάκος, Καμμένος, Κουβέλης, Δασκαλόπουλος, και όλοι αυτοί που συγκροτούν και στηρίζουν το σύστημα που εξαθλιώνει το λαό.
Το σύστημα που επίσης έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός - ιμπεριαλισμός.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι και όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια τους στα μέσα ενημέρωσης να τους κρύψουν δεν τα καταφέρνουν. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν αποφασίζει κανένας ελεγκτής για την ανεργία μας και τη φτώχεια μας. Ούτε για την απαγορευτική τιμή του εισιτηρίου των, κατά τα άλλα, λαϊκών μέσων μεταφοράς.
Αυτός το μόνο που αποφάσισε είναι να γίνει υπάλληλος - όργανό τους. Για να μην πεινάσουν τα παιδιά του, γιατί όλο και κάποιος θα την έκανε και αυτή τη δουλειά. Και δυστυχώς, για το παιδί και τον ίδιο, την έκανε καλά τη δουλειά του. Μόνο που το σύστημα που του έδωσε αυτό το ρόλο, με τις αντίστοιχες εντολές, είναι έτοιμο να τον κατασπαράξει για να βγει αυτό λάδι!
Φταίνε κι άλλοι. Φταίνε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που λίγους μήνες πριν απειλούσαν με ...απεργίες γιατί δεν υπάρχει σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πιάνει τους "τσαμπατζήδες". Ενισχύοντας έτσι την προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Φταίνε αυτοί που για τα δικαιώματα του λαού, όπως τη δωρεάν μεταφορά, το πολύ να κάνουν συμβολικές κινήσεις και εποικοδομητικές προτάσεις.  Αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία φροντίζουν να σβήσουν κάθε σπίθα που μπορεί να ανάψει τη φωτιά που θα κάψει απάθειες, σαν αυτή του οδηγού, και μαζί με αυτές τις πολιτικές και το σύστημα που οδηγούν στο θάνατο το λαό και τα παιδιά του!

Υ.Γ.: Άραγε όλοι αυτοί οι ραγιάδες τσογλαναραίοι που τώρα "κλαίνε" πάνω από το πτώμα του παιδιού, αν δεν ήταν πτώμα, θα το έστηναν ή όχι στο τοίχο δαχτυλοδείχνοντάς το ως τον υπαίτιο για τα χάλια των μέσων μεταφοράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger