Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Skopelos International Film Festival for Youth (SIFFY)

SIFFY 2013 – Ελλινικα

“Πηλός”
Ιουλ 27 – Ιουλ 30 – Η ιστορία κι ο πολιτισμός μας (απαιτούμενο)
Ιούλιος 31-Αύγουστος 4 – SIFFY
Το 2013 υπάρχει ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο.  Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν δέκα ταινίες με περίπου εξήντα φοιτητές που συμμετέχουν όχι μόνο από τη DSCN3700Σκόπελο, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.   Μια ομάδα εθελοντών έχει εργαστεί όλο το χρόνο για να βοηθήσει στην οργάνωση του σεμιναρίου.

Ο στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις χρήσεις του πηλού για χρηστικούς και διακοσμητικούς σκοπούς στο νησί της Σκοπέλου.
Κάθε φοιτητής που συμμετέχει στο SIFFY από την Ελλάδα θα παρακολουθεί από τις 27 Ιουλ-30 Ιουλ τετράωρες ενημερωτικές συναντήσεις (από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το παλιό εργαστήριο κεραμικής στο νησί, το εργαστήριο κεραμικής του Νίκου Ρόδιου, το Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Σκοπέλου. Αυτά τα μαθήματα θα διδάσκονται από καθηγητές που ασχολούνται με την τοπική ιστορία και λαογραφία  υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. ΚωνσταντίνουIMG_0874a Σύρου, ο οποίος έχει μελετήσει και ερευνήσει την ιστορία της Σκοπέλου.
Ως εργασία οι μαθητές θα συγκεντρώσουν προφορικές πληροφορίες από τους γονείς, την οικογένεια ή τους φίλους με αντίστοιχο ερωτηματολόγιο γύρω από τα πήλινα αντικείμενα και τις χρήσεις τους.
Οι προφορικές ιστορίες στη συνέχεια που θα ακούσουν και το υλικό από τις επισκέψεις και τα ερωτηματολόγια, θα εμπνεύσουν τα παιδιά ώστε να φτιάξουν το σενάριο για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους.DSCN3633
Να τονίσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί  ζωντανό αυτό το φεστιβάλ, έτσι ώστε να μπορεί να δώσει στους μαθητές μια μικρή εκπαίδευση για την τέχνη του κινηματογράφου, καθώς και να ενισχύσει, επίσης την αυτοεκτίμησή τους τις δεξιότητές τους και, ενδεχομένως, θα τους επιτρέψει να έχουν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή.
http://skopelossiffy.wordpress.com/siffy-2013-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger