Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το σιρόπι του βιασμού κυκλοφορεί νόμιμα στην Eλλάδα!

Φωτογραφία για Το σιρόπι του βιασμού κυκλοφορεί νόμιμα στην Eλλάδα!
Τι είναι το σιρόπι του βιασμού και τι προκαλεί. Πρόκειται για ένα άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό ούτε σε ένα ποτήρι με καθαρό νερό, προκαλεί ζάλη, αναστολή των αντιστάσεων και προσωρινή απώλεια μνήμης. Και το χειρότερο, κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά, καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη της Αστυνομίας, χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό εξαρτημάτων αυτοκινήτων και δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα απαγορευμένων ουσιών η κατοχή των οποίων διώκεται ποινικά. «Οταν μπαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό, μεταβολίζεται σε άλλη ουσία, που είναι απαγορευμένη.

Ωστόσο η κατοχή του υλικού είναι δύσκολο να διωχθεί ποινικά», υποστηρίζει στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών. «Ο συλληφθείς, πλην της GBL, είχε επάνω του και άλλα ναρκωτικά, οπότε παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, από τη στιγμή που μπήκε στην αγορά, ακόμη άγνωστο σε πιο βαθμό, θα πρέπει να κινήσουμε τη διαδικασία για την ένταξή της στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών. Εχουν υπάρξει καταγγελίες από γυναίκες ότι έχουν βιαστεί αφότου κάποιος τους έριξε κάτι στο ποτό. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι βιαστές χρησιμοποιούσαν κυρίως χάπια έκσταση», αναφέρει αστυνομικός.

Κύριο χαρακτηριστικό του GBL είναι ότι τα θύματα δεν θυμούνται πώς βρέθηκαν από το μπαρ που είχαν πάει για διασκέδαση στο κρεβάτι ενός άγνωστου γυμνές. Το σιρόπι προκαλεί ναυτία, ζάλη, υπνηλία, διέγερση, οπτικές διαταραχές, κατάθλιψη, προβλήματα στην αναπνοή, απώλεια των αισθήσεων και σε κάποιες περιπτώσεις η κατανάλωση του σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Ανησυχία προκαλέσει στις αρχές η εισαγωγή στη χώρα μας ενός επικίνδυνου ναρκωτικού που επιτήδειοι ρίχνουν στο ποτό ανυποψίαστων γυναικών κάμπτοντας κάθε πιθανή αντίστασή τους και στη συνέχεια τις κακοποιούν σεξουαλικά. Το λεγόμενο σιρόπι του βιασμού βρέθηκε στην κατοχή δύο νεαρών στη Θεσσαλονίκη. Είχαν πάνω τους 1.815 γραμμάρια σιρόπι GBL ή αλλιώς γαμα-βουτυρολακτόνη.

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης.

Οπως λένε αστυνομικοί, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών περιπλέκεται. «Αυτές οι ουσίες δεν ακολουθούν τους γνωστούς δρόμους των ναρκωτικών. Μπορούν να κατασκευαστούν οπουδήποτε, στην κουζίνα ενός σπιτιού, εάν το άτομο που το φτιάχνει έχει βασικές γνώσεις χημείας», αναφέρει παλαιό στέλεχος της Δίωξης. Σειρά νέων παραλλαγών ναρκωτικών, με λίγο διαφορετική μοριακή δομή αλλά παρόμοιες επιπτώσεις στον οργανισμό, προστίθεται κάθε χρόνο στα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εκτός από τις πιάτσες ναρκωτικών σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και σε στέκια των αστικών περιοχών, αυτή την περίοδο αγορές έχουν ανοίξει, όπως κάθε χρόνο, στα τουριστικά θέρετρα όπου κάθε καλοκαίρι παρατηρείται εισαγωγή ναρκωτικών. «Εκεί δεν υπάρχουν πολλοί πειραματισμοί, οι δράστες προσπαθούν να βγάλουν πολλά χρήματα σε μικρό χρονικό διάστημα, πουλώντας σε άτομα κατ’ εξοχήν άγνωστα. Οι ουσίες που συνήθως διακινούνται είναι το χασίς και η κοκαΐνη, αλλά και εκείνες που κυκλοφορούν σε κέντρα διασκέδασης, όπως το έκσταση και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη», αναφέρει αστυνομικός. Οι επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται στις τουριστικές περιοχές κάθε καλοκαίρι αλλά και το Λιμενικό έχουν επιφορτιστεί και με την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα, στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται στα αεροδρόμιο αλλά και στα δέματα που διακινούνται.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger