Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Η Δημοτική Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της»

Την άποψη ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εξέφρασε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παίρνουμε ένας θεσμό που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με καλό κόσμο και μεταφέρουμε αυτό τον κόσμο στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  Και προσθεσε: «Κάνει καλά τη δουλειά της η Δημοτικής Αστυνομία; Δεν την κάνει. Είχαμε λοιπόν δύο λύσεις: Ή να την καταργήσουμε ή να την εντάξουμε στην ΕΛ.ΑΣ».
Αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ο υπουργός είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους θα ασκηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς, «απ’ ότι γνωρίζω ο κ. Δένδιας έχει στόχο να αυξήσει την αστυνόμευση στη γειτονιά».

Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες είπε ότι «αναγκαστήκαμε να κάνουμε οριζόντιες περικοπές γιατί κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους», διευκρινίζοντας, όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τον Α. Μανιτάκη, ότι «αυτό ήταν δουλειά των δημάρχων».
Πάντως, ο κ. νέος υπουργός άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του λέγοντας και δημοσίως ότι έλεγαν μέχρι τώρα στο παρασκήνιο συνεργάτες του. Δηλαδή ότι «στη δεξαμενή της κινητικότητας βρήκε μηδέν, καθώς ναι μεν είχε γίνει μια προεργασία όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε, ενώ  δεν υπήρχε κανένα όνομα στη δεξαμενή της κινητικότητας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger