Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τρία δημοσιεύματα για τον Αρη Βελουχιώτη... Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε...

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε. Στην προσπάθειά του να καταδημαγωγήσει και να εμφανίσει το κίνημα της διαχείρισης του συστήματος, για το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό στη δικομματική εναλλαγή με τη ΝΔ, επιχείρησε να ταυτίσει ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές τις συστημικές επιδιώξεις του με τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του Αρη Βελουχιώτη, αναφέροντας τη γνωστή φράση του Αρη "καλή αντάμωση στα γουναράδικα"!...
Η φράση "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" δεν ειπώθηκε από τον Αρη Βελουχιώτη όταν διαρκούσε ο ένοπλος αγώνας του ΕΛΑΣ, αλλά ειπώθηκε μετά τη... συμφωνία της Βάρκιζας και ο Αρης εννοούσε ότι τώρα που παραδώσαμε τα όπλα θα μας σφάξουν».
Ριζοσπάστης 18/7/2913
«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Παράλληλα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημειώνει ότι η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
«Ριζοσπάστης» 2 Οχτώβρη 2011
«"Το ΚΚΕ προχωρεί στην "πολιτική- αλλά όχι κομματική…" – αποκατάστασή του Αρη Βελουχιώτη.
Πέρα από την "εξισορρόπηση" της αποκατάστασης του συκοφαντημένου Νίκου Ζαχαριάδη, το μήνυμα είναι σαφές: "Είχε δίκιο, όμως… δεν υπάκουσε στο κόμμα"! Και δεν είναι εποχές σήμερα για επιβραβεύσεις της κομματικής ανυπακοής…
Έχει όμως και κάτι ανατριχιαστικό το μήνυμα αυτό: Μπορεί να είχε δίκιο, ορίστε που του αναγνωρίζεται σήμερα, με 66 έστω χρόνια καθυστέρηση, όμως ορθώς ακολουθήθηκε η πανθομολογούμενα πλέον σήμερα λανθασμένη κομματική γραμμή, ορθώς το μεγαλειώδες εαμικό κίνημα "ετελεύτησε εν στόματι μαχαίρας", αφού το προέχον είναι πάντοτε η ορθότητα της κομματικής γραμμής και το παπικό "αλάθητο" της ηγεσίας… Αυτή η λογική πρυτανεύει στο ΚΚΕ και για τα μεγάλα και για τα μικρότερα. Από την παράδοση των κρατούμενων αγωνιστών της Ακροναυπλίας που δεν δραπέτευσαν και οδηγήθηκαν δέσμιοι στους Γερμανούς καταχτητές υπακούοντας στην ηγεσία, μέχρι τις μέρες μας»
Vathikokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger