Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Για τί είδους αγώνες μιλάνε; Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στους εκπροσώπους της αστικής νομιμότητας, θεωρεί ότι η αλλαγή θα έρθει μέσα από εκλογές υποβιβάζοντας τους αγώνες του σήμερα.Το δε Κ.Κ.Ε. και το ΠΑΜΕ δεν συζητούν για αγώνες ανατροπής, συνεχίζουν τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και υπόσχονται μία άλλη κοινωνία σε κάποιο αόριστο μέλλον

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πάιζουν το χαρτί της κάθε δωσίλογης κυβέρνησης. Είναι η τροχοπέδη στο κίνημα και στις όποιες διεκδικήσεις του.

Όταν το 2008 έσπασε το πύον του καπιταλισμού και πλημμύρισε, ακόμη και τις προηγμένες καπιταλιστικές χώρες, πολλοί (ανάμεσά τους και τμήματα της αριστεράς) μιλούσανε για ακόμα μια περιοδική κρίση. Δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δούνε ότι πρόκειται για μια πολύμορφη σεισμική δόνηση τεραστίας έντασης και έκτασης στα θεμέλια του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Για να ξεπεραστεί η θανάσιμη αγωνία του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού, η διεθνή αστική τάξη θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί έστω και αντιδραστικά. Αυτό σημαίνει μία άκρως επιθετική στάση εναντίον της τάξης που γεννά και παράγει, της εργατικής τάξης. Η προώθηση του μοντέλου της κινεζικοποίησης με ολοένα και πιο κατώτερο βιοτικό επίπεδο, πρωτοφανής μαζική ανεργία, εργασιακό μεσαίωνα, διάλυση της πρόνοιας της υγείας, της παιδείας, των πολιτικών δικαιωμάτων, της καταστροφής της φύσης, είναι μονόδρομος για τις αστικές κυβερνήσεις είτε κεντροαριστερές είτε κεντροδεξιές.

Κλασικό παράδειγμα είναι πλέον η Ελλάδα. Τα τελευταία 3,5 χρόνια, οι εργαζόμενοι και τα μικρομεσαία στρώματα δέχονται συνεχή χτυπήματα, από το εθνικό κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις διαφόρων σχηματισμών και χρωμάτων. Ένα τέτοιο χτύπημα είναι και το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφισμα στη Βουλή. Απέναντι σ'αυτό το χτύπημα, η απάντηση είναι μία 24ωρη απεργία.

Ντουφεκιά στον αέρα!

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πάιζουν το χαρτί της κάθε δωσίλογης κυβέρνησης. Είναι η τροχοπέδη στο κίνημα και στις όποιες διεκδικήσεις του. Δυστυχώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η κοινοβουλευτική αριστερά.

Αρνείται να παρέμβει, να συντονίσει τους αγώνες και να δώσει το πρόταγμα για την ανατροπή. Ενώ καταγγέλουν αυτήν την πολιτική και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφείες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), στην πράξη ποιό είναι το πλαίσιο πάλης; Για τί είδους αγώνες μιλάνε; Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στους εκπροσώπους της αστικής νομιμότητας, θεωρεί ότι η αλλαγή θα έρθει μέσα από εκλογές υποβιβάζοντας τους αγώνες του σήμερα.Το δε Κ.Κ.Ε. και το ΠΑΜΕ δεν συζητούν για αγώνες ανατροπής, συνεχίζουν τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και υπόσχονται μία άλλη κοινωνία σε κάποιο αόριστο μέλλον.

Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούμε τον κόσμο της αριστεράς και τους ανένταχτους σε συντονισμό των αγώνων από «κάτω και αριστερά». Πιστεύουμε ότι παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες μπορεί να συγκροτηθεί ένα εργατικό συντονιστικό μέτωπο, με πρόγραμμα και δράση, όπου σαν άμεσο στόχο θα έχει την ανατροπή της κυβέρνησης και της κυρίαρχης πολιτικής. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε αυτήν την άνευρη 24ωρη και να τη μετατρέψουμε σε μαχητική απεργία διαρκείας, με καταλήψεις σε δήμους, υπουργεία, δρόμους κλπ. Με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, όπου θα ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις και θα δοκιμαστούν στην πράξη. Συμμετέχουμε μαζικά ενωτικά στην 24ωρη απεργία.

 

 

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

http://aneksartitiprotovoulianaousas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger