Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μήνυμα Σαμαρά για τους δημόσιους υπαλλήλους

Τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί παρευρέθησαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκομένων υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων και των αλλαγών, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Κατά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση, τονίζοντας ότι αναμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στα θέματα κινητικότητας.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο δεύτερο κύμα κινητικότητας καθώς και στη συμμετοχή όλων των υπουργείων, αναφέροντας ότι τα στοιχεία αυτή τη φορά θα προκύψουν από συστηματική αξιολόγηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους γενικούς γραμματείς, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις που παραχώρησε κατά την έξοδο του από Μεγάρο Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger