Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σκόπελος Λιγότεροι οι ημεδαποί τουρίστες

Λιγότεροι οι ημεδαποί τουρίστες Διστακτική χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής η στάση των ημεδαπών τουριστών, σύμφωνα με τους επαγγελματίες των νησιών, οι οποίοι διαβλέπουν σημαντική πτώση από την εγχώρια τουριστική αγορά, στην διάρκεια της φετινής σεζόν. Η μέχρι στιγμής κίνηση που προέρχεται από τον εγχώριο τουρισμό δεν χαρακτηρίζεται ικανοποιητική από τους επαγγελματίες και τους ξενοδόχους, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους κατά βάση στον Αύγουστο, μειώνοντας στο μεταξύ κατά πολύ τις τιμές στα καταλύματά τους.
            Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση που κυριαρχεί σε όλα τα πεδία, η Ένωση Ξενοδόχων της Σκοπέλου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΑΝΕΣ, την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης, στο στόλο της οποίας ανήκει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ, με αίτημα να τύχουν έκπτωσης στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο, όσοι κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία της Σκοπέλου.
            Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης: «οι ξένοι είναι στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι Έλληνες παρουσιάζουν σημαντική πτώση στην Σκόπελο. Στην προσπάθειά μας για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ΑΝΕΣ, με στόχο την θέσπιση ειδικών εκπτωτικών τιμών». Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση του ιδίου: «η Σκόπελος θα κλείσει την σεζόν με τα ίδια, συνολικά,  νούμερα σε σχέση με πέρυσι,  αλλά θα υπάρξει πτώση της τάξης του 60% περίπου στους Έλληνες τουρίστες». Η αιτία της πτωτικής τάσης του εισαγόμενου τουρισμού επικεντρώνεται στην κρίση και τα δυσάρεστα παρελκόμενά της, τα οποία περιορίζουν σημαντικά τις οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger