Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δε βλέπουν την ώρα

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, με στόχο την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στο λαό.
Η «συνταγή» είναι γνωστή: Ο δρόμος που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από την κάλπη και την ανάδειξή του σε κυβέρνηση. 
«Τώρα, αύριο ή κάποτε;», αναρωτιέται σε αυτό το μήκος κύματος αρθρογράφος της «Αυγής», ψέγοντας όσους δεν καταλαβαίνουν πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει να ωριμάσουν οι επαναστατικές συνθήκες (...) για την ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών». Αυτός που δεν κρατιέται μπροστά στις κυβερνητικές καρέκλες είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βγει από καιρό στη γύρα με στόχο την εξασφάλιση κυβερνητικών εταίρων και ταυτόχρονα κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαό στην αστική διαχείριση, προβάλλοντας ουτοπίες ότι με την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων -αυτό υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ- θα λυθούν τα προβλήματα των εργατών, του λαού. Λες και τα κέρδη δε βγαίνουν από την εκμετάλλευση, άρα όσο μεγαλύτερη, δηλαδή όσο περισσότερα τα δεινά των εργαζομένων, τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη. 'Η οι καπιταλιστές θα γίνουν ξαφνικά, με κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, φιλεύσπλαχνοι και θα μοιράζουν τα κέρδη τους στο λαό... Οπως ο ίδιος αρθρογράφος σημειώνει, στη «σκληρή δοκιμασία για τη ζητούμενη στις κάλπες εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών», η αυτοδυναμία «δεν είναι εύκολη», ενώ «η συνεργασία με το ΚΚΕ» χαρακτηρίζεται «ανέφικτη και κυρίως ανεπαρκής»...

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία του τη διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίσης του. Ομως για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όσους έχουν πάρει ήδη το χαρτί της απόλυσης ή πρόκειται να σταλούν το επόμενο διάστημα στην ανεργία, η σημαία αυτή είναι ξένη προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. 
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ και των όποιων συνεταίρων του σε κυβερνητικό σχήμα, δεν αντιπροσωπεύει τη λύση στα προβλήματα που καθημερινά τους πνίγουν, αλλά ένα άλλο περιτύλιγμα στην ίδια στρατηγική. 
Απάντηση στη βαρβαρότητα μπορούν να δώσουν μόνο οι αγώνες που δεν έχουν ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στόχο την εναλλαγή του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά συμβάλλουν στην αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger