Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Καμιά «λευκή επιταγή» για τον ανεπαρκέστατο Πρόεδρο

Για ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης κατάφερε να απασχολήσει το Επιμελητήριο και την τοπική κοινωνία με την ανεπάρκεια και τις, τουλάχιστον περίεργες, μεθοδεύσεις του!
Αυτήν τη φορά, είχε την απαίτηση από στελέχη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου να υπογράψουν λευκή επιταγή !!!
Δεν ξέρουμε πώς διαχειρίζεται την επιχείρησή του ο κ. Πρόεδρος και δεν μας αφορά. Ξέρουμε όμως ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας ΔΕΝ είναι προσωπική επιχείρηση είναι Νομικό
Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, η λειτουργία του οποίου διέπεται από σαφείς κανόνες και διαδικασίες που ορίζονται από την Πολιτεία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ακόμη και ο Πρόεδρος, να τις παραβιάζει ηθελημένα ή όχι και για οποιονδήποτε λόγο.
Ευτυχώς, η οικονομική επόπτης της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ευδοκία Καπούλα, γνωρίζοντας πολύ καλά τις νόμιμες επιμελητηριακές διαδικασίες, αρνήθηκε να υπογράψει τη λευκή επιταγή την οποία είχε ήδη υπογράψει ο κ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά, είχε οπισθογραφεί  από την κ. Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου και την Ταμία της εταιρείας κ. Δωροθέα Καναβιτσά .
Το θέμα αυτό δεν αναδεικνύει μόνο έλλειμμα αναγκαίας επάρκειας, ουσιαστικά είναι θέμα διαφάνειας και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, ο κ. Πρόεδρος δεν έδειξε καν τη στοιχειώδη ευαισθησία να απολογηθεί στο ΔΣ του Επιμελητηρίου, προσθέτοντας έτσι το θέμα της λευκής επιταγής στα τόσα «κατορθώματά» του, που διόλου δεν τιμούν τη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Απόστολος Αθανασός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger