Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ισπανία : καταλήψεις τραπεζών ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΆΜΕ

Εκατοντάδες ακτιβιστές από την ''Οργάνωση για τα Θύματα των Υποθηκών" (PAH - Platform for Mortgage Victims) έχουν καταλάβει ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banco Popular Bank, και της τράπεζας BBV, τα οποία βρίσκονται στη Βαρκελώνη.

Οι ακτιβιστές ανέλαβαν την υπόθεση του Jose Antonio Gomez. Ο Jose υπέγραψε ένα δάνειο 390,000 Ευρώ, και παρόλο που επέστρεψε πάνω από 100,000 Ευρώ - οι τόκοι έχουν αυξήσει το χρέος σε ποσό άνω των 590,000 σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Η περίπτωση του Jose είναι τυπική για πολλούς Ισπανούς που έχουν γονατίσει από τους τόκους.

Όπως ήταν αναμενόμενο - λίγα λεπτά αργότερα από την κατάληψη, μονάδες βαριά οπλισμένης αστυνομίας καταστολής διαδηλώσεων κατέφθασαν και άρχισαν να απωθούν βίαια τους ανθρώπους από την τράπεζα.

Αυτή η  δράση έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφού 50 μέλη της οργάνωσης (PAH) κατέλαβαν ένα υποκατάστημα της τράπεζας BBVA στη Βαρκελώνη, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις εξώσεις τραπεζών σε πολίτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή του δανείου τους.

Η (PAH) απαιτεί να ληφθεί δράση ώστε να  αποτραπεί μια αυξανόμενη κοινωνική κρίση, και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις καταλήψεις τραπεζών έως ότου να αρχίσουν οι τράπεζες να δίνουν λύσεις.

Πηγή: http://libcom.org/blog/spanish-banks-occupied-11072013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger