Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η μαζική λαϊκή πάλη θα τσακίσει
τη φασιστική τρομοκρατία!

Σε συνέχεια των ρατσιστικών επιθέσεων με θύματα μετανάστες, της στοχοποίησης πολιτικών χώρων, των επιθέσεων σε στέκια γειτονιών ή νεολαίας ή και σε γραφεία οργανώσεων, νέα «κρούσματα» δολοφονικών επιθέσεων με θιασώτες μέλη νεοναζιστικών ομάδων, κι αποδέκτες πλέον κι Έλληνες - νεολαίους κι εργαζόμενους – κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 10/7, πραγματοποιήθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας οπαδών της «Χρυσής Αυγής», στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, που εκείνη την ώρα ήταν ανοικτό και γεμάτο κόσμο – στην πλειοψηφία τους ανήλικοι – μετά από κάποιο μάθημα Αγγλικών. Η ομάδα αυτή, μετά από «μηχανοκίνητη πορεία», και με αστυνομική σύμπνοια - έσπασε τη τζαμαρία της εισόδου, επιτέθηκε με ρόπαλα στον κόσμο, τραυματίζοντας τρεις 16χρονους, πέταξε φυλλάδια της «Χρυσής Αυγής» και αποχώρησε ανενόχλητη.
Η ολοένα και εντεινόμενη δράση των φασιστικών μορφωμάτων, που αποτελούν προϊόν της κρίσης και της όξυνσης της επίθεσης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης απέναντι στο λαό, αποτελεί πλευρά της πολιτικής της φασιστικοποίησης που ακολουθείται απ΄ την κυρίαρχη πολιτική διαχείριση του συστήματος. Που πνίγει τις διαδηλώσεις στα χημικά, που στέλνει τα ΜΑΤ και τις Ομάδες «ΔΙΑΣ»/«ΔΕΛΤΑ» απέναντι σε εργαζόμενους, σε απεργούς, σε νεολαίους, σε κατοίκους. Που σέρνει σε δίκες, αγωνιστές - όπως στη Χαλκιδική - που επιστρατεύει τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ., που αποφασίζει με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ, που απαγορεύει και «περιορίζει» τις διαδηλώσεις, που καταλύει ωμά το Άσυλο, που παγιώνει πρακτικές παρατεταμένης προφυλάκισης… Που απαιτείται, για να επιβληθούν τα μέτρα και τα μνημόνια της κυβέρνησης και των Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
Είναι αυτή η πολιτική, η οποία έχει ως στόχο τον ίδιο τον «εχθρό – λαό», που τροφοδοτεί τη δράση και τις τραμπούκικες επιθέσεις των νεοναζιστών. Που δείχνουν για πολλοστή φορά πως υπηρετούν αυτό το σύστημα, παρότι προσπαθούν να πλασαριστούν ως… «αντι-συστημικοί». Και είναι ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, όλοι όσοι συνειδητοποιούν τη διέξοδο της αντίστασης και του αγώνα, που όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες επιθέσεις, αλλά είναι κι οι μόνοι που μπορούν ν΄ απαντήσουν, μαζικά και αποφασιστικά.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
13.7.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger